Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2020. október 27.
Új vállalati tanszéket hoz létre a BGE és a Citi Magyarország a Külkereskedelmi Karon
2020.02.27 - A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Citibank Europe plc. Magyarországi Fióktelepe (Citi Magyarország) az egyetemi-üzleti kapcsolatok erősítése érdekében új vállalati tanszéket hoz létre a BGE Külkereskedelmi Karán. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot, új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit, valamint támogassa a tehetséggondozást. 


Az új évtized új képességeket követel meg a jövő munkavállalóitól és vállalkozóitól. Az üzleti sikert a jövőben a kreatív gondolkodás, az információs technológia konvenciókat felülíró alkalmazása és a rendhagyó üzleti ötletek biztosíthatják. Annak érdekében, hogy a következő generációkat felkészítsük a folyamatos változásokra fontos az egyetemi-üzleti szféra szoros, stratégiai és jövőorientált együttműködése.

A BGE és a Citibank magyarországi együttműködése több éves múltra tekint vissza, és a korábbi sikerek után a két intézmény elhatározta, hogy kapcsolatukat egy egyedülálló formában, vállalati tanszék alapításával erősítik. A létrejövő Citi Global Business vállalati tanszék célja, hogy megteremtse a globális üzleti modellek és folyamatok, valamint az akadémiai tevékenységek, így különösen az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot. Feladatának tekinti, hogy a nemzetközi üzleti élet jelenségeinek bemutatásával hozzájáruljon az egyetemi curriculumok bővítéséhez és új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit. A Tanszék elkötelezett a hallgatói tehetséggondozásban is, így a hallgatókkal együttműködve a Külkereskedelmi Kar Káldor Miklós szakkollégiuma számára új kurzusokat hoz létre.

Az együttműködés keretében a Citibank a BGE Külkereskedelmi Karán létrehozott egy inspiráló, modern hallgatói közösségi teret is, mert munkatársai azt vallják, hogy a sikeres üzleti ötletek csak egy nyitott és inspiráló környezetben születhetnek. A vállalati tanszék oktatási tevékenységében kiemelt szerepet kapnak a szervezeti és üzletfejlesztési ismeretek, melynek révén a tanszék a BGE „Sikerre felkészítő oktatás” stratégiai céljának eredményes megvalósítását kívánja támogatni.

A Citi Global Business vállalati tanszék akadémiai programját a 2020. tavaszi félévben a globális gazdasági és pénzügyi folyamatokról szóló előadásokkal és szemináriumokkal indítja; a tanszék vállalati szakemberei pedig 2020 februárjában megrendezésre kerülő CITI Open Day keretében mutatkoznak be, ahol személyes karriertörténetük és tapasztalataik megosztásával bevezetik a hallgatókat egy multinacionális vállalat izgalmas és nemzetközi munkakörnyezetébe.

A Citi Global Business vállalati tanszék tanszékvezetője, Kevin A. Murray a Citi Magyarország vezérigazgatója és közép-európai régióvezetője, a következő szavakkal foglalta össze a BGE-Citibank akadémiai együttműködését: „Mindamellett, hogy az együttműködésnek köszönhetően a BGE-s diákok betekintést nyernek különböző üzleti területek működésébe és megismerik a bank szektor összetettségét, kézzelfogható tapasztalatot is szereznek arról, hogy hogyan működik egy szervezet; jobban megértik a pénzügyi szektor elvárásait és az itt kínálkozó lehetőségeket. Ugyanakkor mi is nagyon várjuk, hogy találkozzunk a hallgatóság azon tehetséges tagjaival, akikkel a jövőben együtt kereshetünk megoldást a gyorsan változó ügyféligényekre. Hiszünk abban, hogy stratégiai partnerségünk a Budapesti Gazdasági Egyetemmel mindkét intézmény számára valódi értéket teremt, és így hozzájárul a magyar pénzügyi szektor fejlődéséhez.”

„Hosszú távú, jövőorientált kapcsolatokra, stratégiai szövetségekre törekszünk a hazai és nemzetközi vállalati partnereinkkel is. A Citi Global vállalati tanszék megalapítása és az együttműködésünk többi pillére tipikus jó példája az egyetemi – vállalati együttműködéseknek, melyek célja, hogy olyan felelősen gondolkodni képes értelmiségi szakembereket képezzünk, akik alkalmasak a gazdasági és társadalmi kihívások megoldására teljes karrierútjuk során” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja kiemelte: „Fontosnak tartjuk, hogy a hazai vállalkozások meghatározó szereplőivel egyenrangú és kölcsönös előnyöket biztosító, minőségi együttműködéseket alakítsunk ki. Növekvő számú céges kapcsolataink nemcsak az intézményünk szellemiségére hatnak inspirálóan, hanem a sikerorientált, a piaci igényekre fókuszáló oktatási, kutatási környezetünkre is, hiszen az elmúlt 4 év során 6 nagyvállalattal összefogásban, több mint 60 millió forint összértékű tantermi megújítás, modernizálás valósult meg az egyetemünkön.”