Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2023. január 30.
UN PRME Champion címet nyert a BGE

Budapest, 2023. január 30. – A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyeteme, Magyarországról egyedüliként bekerült az ENSZ által támogatott fenntarthatósági kezdeményezés, a PRME (Principles for Responsible Management Education) legújabb programjába, egyben elnyerte a PRME Champion címet. A program részeként a BGE a világ 47 üzleti egyetemével közösen a felelős üzleti oktatás fejlesztését célzó projekteken dolgozik majd a jövőben.


A BGE felelős egyetemként törekszik a fenntartható működésre, elősegíti a társadalmi mobilitást, a hallgatók esélyegyenlőségét, valamint támogatja az aktív közösségi életet és az egészséges életmódot. Az egyetem 2017-ben csatlakozott a PRME (Principles for Responsible Management Education) hálózatához. A PRME az ENSZ által támogatott kezdeményezés, amelyet 2007-ben alapítottak a fenntarthatóság előmozdításának platformjaként, hogy a mai üzleti hallgatók számára elősegítsék a fenntarthatóság megértését, és hogy felvértezzék őket a jövőbeni változásokhoz szükséges képességekkel.

Idén a BGE-t – számos jelentkező közül, Magyarországról egyedüli felsőoktatási intézményként – 47 üzleti egyetemmel együtt PRME Championná választotta a UN PRME Titkársága. A PRME Championok – a fenntarthatóság iránt elkötelezett üzleti egyetemek szerte a világon – célja, hogy az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival összhangban vezető szerepet töltsenek be a menedzsment oktatás fejlesztésében.

Mi a BGE-n hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható jövő mindenki közös ügye. Közösségünkkel tudatosan dolgozunk azon, hogy hozzájáruljunk egy fenntartható jövőhöz. Többek között azzal is, hogy minden hallgatónk elvégzi a „Felelős és fenntartható vállalat” kurzust tanulmányai során. A PRME Champion cím elnyerése, illetve a programban való részvétel az elmúlt évek sikeres munkájának elismerése, megtiszteltetés és felelősség is egyben” – mondta el Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.