Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
2021. április 8.
Viczián Bence lett a Szentkirályi Tehetségprogram egyik támogatottja

A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével immáron harmadik alkalommal került meghirdetésre a Szentkirályi Tehetségprogram. A tehetségek kiválasztását, korábbi olimpiai bajnokaink, Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Fábián László, olimpiai bajnok öttusázó segítették.

A Tehetségprogram fejenként egymillió forinttal támogatja a fiatal sportolók karrierjének előremozdítását, valamint a magyar olimpiai aranyérmek gyarapítását.

A támogatásban részesült utánpótláskorú tehetségek között (Muhari Eszter és Máró Anna mellett) van Viczián Bence egyetemünk PSZK-s hallgatója is. Bence több, mint 10 éve öttusázó és rengeteg a hazai elismerés mellett két Európa-bajnoki cím tulajdonosa is.

A sportolók április elejétől, a Szentkirályi ásványvíz 1,5 literes palackjain is láthatóak lesznek. Májustól pedig bárki aktív szerepet vállalhat a fiatalok díjazásában, hiszen közönségszavazás alapján további támogatás kerül majd kiosztásra.

Kép forrása: www.pentathlon.hu