Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Innovatív megoldások a „Modellezz-Elemezz-Dönts” modellalkotási emlékversenyenBudapest, 2021. június 16. – Innovatív, jövőbemutató, a jelen gazdasági helyzet aktualitásaira reagáló megoldások születtek a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) megrendezett 12. Felber Mária Modellalkotási Emlékversenyen, amely idén „Modellezz-Elemezz-Dönts” projektnéven a Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Program 4,1 millió forint támogatásával, az NTP-FKT-2020-0017 pályázat keretében valósult meg.


Az idei, online formájú versenyen már 3 kategóriában, magyar és angol nyelven is versenyeztek a hallgatók. Keresték többek között egy ország legjobb stratégiáját a minél hatékonyabb és gyorsabb koronavírus ellen való védekezésben és vállalati környezetben előforduló különböző típusú optimalizálási feladatokat is megoldottak.

A BGE KVIK „Modellezz-Elemezz-Dönts” 12. Felber Mária Modellalkotási Emlékversenye a hagyományostól eltérő módon, idén először a virtuális térben valósult meg. A Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Program 4,1 millió forint támogatásával, „A hazai és a határon túli felsőoktatási intézmények tehetséggondozó programjainak támogatása” című NTP-FKT-2020-0017 pályázat keretében megvalósult versenyen 21 országból – köztük 4 határon túliból – összesen 110 versenyző mérte össze tudását. Az idei kibővített programban már 3 kategóriában (kezdő és haladó, alap- és mesterképzéses diákok), magyar és angol nyelven versenyeztek a hallgatók.

A verseny selejtezőjében a kezdő kategóriában idén először versenyző elsőéves hallgatóknak egy ország koronavírus elleni oltóanyag beszerzésével kapcsolatban kellett döntési javaslatokat tenniük. A haladó kategória versenyzői pedig vállalati környezetben előforduló különböző típusú optimalizálási feladatokat oldottak meg. A döntőben egy szálloda újranyitása előtti tulajdonosi döntésekre várt a zsűri javaslatokat három racionalizálási kérdésben (felújítással, és a nyitás folyamatának megtervezésével kapcsolatban).

A nyerteseket az ünnepélyes, online eredményhirdetés keretében díjazták. Az oklevél mellett MITO klubtagságot, értékes ajándékokat és plusz kreditpontokat kaptak a következő félévi tanulmányaikhoz.

A 2021. június 30-án lezáruló pályázati programok a BGE KVIK Üzleti Elemzés Módszertan Tanszékén működő „MITO Klub” sokszínű tehetséggondozó tevékenységének keretében valósulnak meg. A tréningek, workshopok, versenyek során a gyakorlatban hasznosítható ismeretbővítés a cél, hogy a hallgatók értsék és modellezni tudják a gazdaságban előforduló döntési helyzeteket.

Büszkék vagyunk rá, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az emlékversenyen, és hogy az idei kibővített, kétnyelvű programnak köszönhetően magyar anyanyelvű hallgatóink külföldi diákjainkkal is összemérhették tudásukat. Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást. Karunkon több tehetséggondozó program is működik, melyek keretében hallgatóinknak lehetőségük van újabb és újabb kihívásokkal szembesülni, az órákon tanultakat a gyakorlatban is kipróbálni” – mondta el dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja.