BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Felvételi
      • Képzéseink
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Duális képzés
      • További képzéseink
      • Keresztféléves képzések
      • Képzéskereső
      • Miért a BGE?
      • Első a gazdasági képzésekben
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Színes hallgatói élet
      • Ösztöndíjak és lehetőségek
      • Kollégiumi szolgáltatások
      • Felvételi információk
      • BGE Nyílt nap
      • Felvételi pontszámítás - alapképzés és szakképzés
      • Gyakori kérdések és válaszok
      • Felvételi pontszámító kalkulátor
      • Kérdezz tőlünk!
      • Képzési tájékoztató 2025
  • Egyetemünk
      • Rólunk
      • A BGE vezetői
      • Vízió és misszió
      • A BGE-ről dióhéjban
      • Történet és hagyományok
      • Karok
      • Sajtószoba
      • Szabályozó dokumentumok
      • Közösségünk
      • Alumni
      • Sport
      • Elismerések
      • Csatlakozz csapatunkhoz!
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Fókuszban
      • Akkreditációk és szervezeti tagságok
      • Partnerségek és együttműködések
      • Hallgatói lehetőségek
      • Szervezeti egységek
      • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemért Alapítvány
      • Oktatási, tudományos és kutatási szervezet
      • Támogató szervezet
      • Hallgatói Önkormányzat
      • Testületek és bizottságok
      • Érdekképviseletek
  • Fenntarthatóság
  • Tudomány
      • Fókuszban
      • Aktuális
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági és társadalmi hatás
      • Díjak és elismerések
      • Rendezvények és tudásmegosztás
      • Kutatási portfólió
      • Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Prosperitas
      • Tehetséggondozás és szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
      • Tématerületi Kiválósági Projekt
      • Tématerületi Kiválósági Projekt
  • Üzleti partnerségek
Nyitólap >
Magyar hallgatói siker az online Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Magyar hallgatói siker az online Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen
Magyar hallgatói siker az online Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen

Budapest, 2021. január 11. – Erdélyi Flóra, a Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) vendéglátás szakirányos, felsőoktatási szakképzéses végzős hallgatója az első helyen végzett az online megrendezett 2020-as Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny dél-kelet-európai régió szakács kategóriájában. Flóra emellett elnyerte a kategória közönségdíját is.

A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt készítettek el, amelyet egy 3 perces videó formájában mutattak be a zsűrinek.

A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt az Ethic Ocean/SeaWeb Europe, a FERRANDI Paris, az Yvon Bourges Catering School in Dinard és a Relais & Châteaux szervezetek hívták életre 2010-ben.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban rendhagyó módon, online rendezték meg a neves nemzetközi versenyt, melynek témája a fenntartható fejlődés jegyében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A versenyen első ízben a pincérek is próbára tehették tudásukat.

Erdélyi Flóra, a BGE KVIK vendéglátás szakirányos, felsőoktatási szakképzéses végzős hallgatója tavaly tavasz óta készült a megmérettetésre és megnyerte a dél-kelet-európai régió szakács kategóriáját. Emellett a videójára kapott legtöbb like-kal a kategória közönségdíját is besöpörte.

A versenyen 6 nemzet összesen 17 képviselője, köztük 3 pincér mérte össze tudását. A szakács kategória versenyzői fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, amelyet egy 3 perces videóban prezentáltak a zsűrinek. Ebben nemcsak a receptjeiket kellett bemutatniuk, hanem indokolniuk kellett az alapanyag választásukat és bizonyítaniuk kellett a fenntartható halászat iránti elkötelezettségüket. Elvárás volt a videóval szemben, hogy figyelemfelkeltő és kommunikatív legyen, és ne derüljön ki belőle a versenyző neve és származási országa.

A videót tavaly december elejéig kellett elküldeni, az online eredményhirdetésre pedig december 18-án került sor. A beküldött versenyanyagot a neves szakemberekből álló zsűri mellett a nagyközönség is értékelte az interneten.

Erdélyi Flóra felkészülésében Hidvégi Hedvig, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének tanársegédje vett részt. Flóra a legjobb minőségű, ám a környezetet kevésbé terhelő alapanyagokkal dolgozott, fő alapanyagai a makréla és a szívkagyló voltak. Elkészített profi étele a szuvidált makrélafilé, tintahal tintával színezett házi cannellonival, langyos céklasalátával, szívkagyló kocsonyával és fehérbor sabayonnal, a háziasszonyi étele pedig citrusos makrélavagdalt pisztáciás bundában, hagymás törtburgonya, narancsos párolt kelkáposztacsíkok és fokhagymás majonézmártás volt.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a jelenlegi bizonytalan, rendkívül gyorsan változó helyzetben hallgatónk két díjat is nyert ezen a rendhagyó versenyen. Ez is bizonyítja, hogy kiváló gasztronómiai képzést kínálunk, oktatóink és hallgatóink is sikeresen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, a digitális távoktatás kihívásaihoz” – mondta el Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja.

Flóra videója itt: https://youtu.be/CVMpNoPLf1A, az eredményhirdetés videója pedig itt: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=964440477297786&id=249696275438880 érhető el.

A korábbi versenyeken elért BGE-s sikerekről pedig itt olvashat:

https://uni-bge.hu/hu/kvik/hirek/magyar-hallgatoi-siker-az-online-olivier-roellinger-nemzetkozi-szakacsversenyen

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette