Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME

Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME
2021. április 28.
Párbeszéd a modellváltásról

Budapest, 2021. április 28. – Az egyetemi vezetőkkel egyeztetett Prof. Dr. Stumpf István, a modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztos április 28-án a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE). A kormánybiztos szerint az új modell közelebb áll a BGE jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez és tovább erősítheti az intézményben már korábban elindult gazdasági és szervezeti folyamatokat. 

A felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációját ellátó kormánybiztos az egyetem felsővezetői mellett találkozott a karok dékánjaival, a Szakszervezet és a Közalkalmazotti Tanács elnökével, valamint a BGE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökével is. 

A találkozón Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora bemutatta az egyetemet, annak stratégiai irányvonalait, majd Dr. Radácsi László stratégiai és innovációs rektorhelyettes ismertette a BGE vállalati partnerségek és vállalkozásfejlesztés területén elért eredményeit és további fejlesztési terveit. 

„A Budapesti Gazdasági Egyetem stratégiája középpontjába a sikerre felkészítő oktatást, a mindennapi innovációt, a gazdaság szereplőivel való partnerséget helyezte. A modellváltás ebben azokat a működési kereteket, azt a többlet szabadságot adja meg az intézmény számára, amellyel e célok a legeredményesebben érhetők el” – fogalmazott Stumpf István kormánybiztos.

Az Országgyűlés 2021. április 27-én elfogadta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek értelmében alapítványi fenntartásba kerül 11 felsőoktatási intézmény, köztük a BGE.