Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME

Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME

BGE – A mindennapi innovációért

A BGE több mint 17 000 hallgatójával, közösségünk értékteremtő munkájának köszönhetően mára Magyarország elsőszámú üzleti egyetemévé vált. Missziónk szerint a mindennapi innovációért dolgozunk: elkötelezetten nemzetközi fókuszú alkalmazott tudományok egyetemeként, rugalmas és a változásokra fogékony csapatunkkal képezzük a jövő felelős szakembereit. Időtálló és használható tudást teremtünk üzleti és társadalmi partnereinkkel folyamatosan együttműködve, és a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva. 

Hisszük, hogy egy kiváló felsőoktatási intézmény fejlődő, saját működésének folyamatos javítására nyitott szervezet, amely épít a hagyományokra, de változik és másokat is változásra ösztönöz. A hazai vállalkozások támogatása, a vállalkozási hajlandóság növelése iránt elkötelezett, működésben is vállalkozói szemléletű egyetemként folyamatosan kutatjuk fejlődési és fejlesztési lehetőségeinket, hogy a fenti küldetésünket teljesítsük, céljainkat elérjük itthon és a nemzetközi színtéren is. Ezért jó lehetőségnek tartjuk, hogy tevékenységeink kereteit, működésünk modelljét is – szükség szerint nagyobb változásokkal – céljainkhoz igazítsuk. 

A felsőoktatás rugalmasságát és versenyképességét növelő modellváltásban ennek egyik támogató eszközét látjuk. Az új működési forma nemcsak közelebb áll egyetemünk jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez és szellemiségéhez, hanem mindenkori hallgatóink, oktatóink és kollégáink tehetségének kibontakozásához és teljesítményének növekedéséhez is előnyösebb és méltóbb helyzetet teremthet. 

A rugalmasabb finanszírozási forma, szervezeti felépítés és jogszabályi környezet támogató alap lehet az oktatás minőségének, a kutatások, hazai és nemzetközi partnerségek eredményességének további fejlesztéséhez. Az általunk teremtett értékek megosztása és gazdasági hasznosítása révén pedig társadalmi hatásunk növeléséhez is hozzájárul. 

Ezzel a jövőképpel indulunk el ezen az úton, és ezért dolgozunk a következő hónapokban is - tesszük mindezt az egyetemi polgárokért és velük együtt a tágabb értelemben vett közösségért is.

A modellváltás menetrendje

Kiemelt híreink

Megtartotta alakuló ülését a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány kuratóriuma

Párbeszéd a modellváltásról

Minden eddiginél több forráshoz juthat a BGE a finanszírozási szerződés aláírásával