Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME

Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK EGYETEME
Az alapítványi fenntartói modell

2021. augusztus 1-től egyetemünk fenntartói jogait a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány vette át, amely fenntartóként felel az egyetem intézményi, pénzügyi működéséért. Egyetemünk államilag elismert, egyetemként működő felsőoktatási intézményként működik tovább, melynek fenntartója és tulajdonosa az alapítvány. 

Az alapítvány ügyvezetését öt személyből álló kuratórium látja el, amelynek tagjait az innovációs és technológiai miniszter nevezte ki. A kuratórium mellett felállt egy háromtagú felügyelőbizottság is.

Az alapítvány működéséről, valamint a kuratórium tagjairól részletes információ itt található. 

A kuratórium fogadja el többek közt egyetemünk költségvetését, a számviteli rendelkezések alapján elkészített éves beszámolóját, a szervezeti és működési szabályzat első fejezetét, a szervezeti és működési rendet, a vagyongazdálkodási tervet, hagyja jóvá gazdálkodó szervezet alapítását, gazdálkodó szervezetben történő részesedés szerzését, az egyetem szenátusának véleményezési vagy egyetértési joga mellett. Oktatási-kutatási döntési jogkörökkel az egyetem szenátusa rendelkezik, így a továbbiakban is e testület dönt a képzési és kutatási tevékenységet, valamint a minőségbiztosítást érintő kérdésekben.

A kuratórium és a szenátus jogköreinek pontos megoszlását az intézmény Szervezeti és működési rendje szabályozza.