Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Rangos szakmai elismerést nyert a BGE kommunikáció és médiatudomány alapképzése

Budapest, 2021. augusztus 10. – A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának (BGE KKK) kommunikáció és médiatudomány alapszakja a régióban elsőként elnyerte a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) szakmai elismerését. A szakon tanuló hallgatók a szervezet tagjai is lehetnek, amely számos előnyt jelenthet számukra a jövőben.


A londoni székhelyű Chartered Insitute of Public Relations (CIPR) a PR szakemberek nemzetközi szakmai szervezete, amely a PR és kommunikáció területeihez kapcsolódó felsőoktatási képzéseket minősíti és elfogadja, amennyiben azok szakmai tartalmának és oktatásának minőségét megfelelőnek találja. A szervezettől kapott rangos elismerés nyomán a BGE Külkereskedelmi Karának kommunikáció és médiatudomány alapszakja az első CIPR által elismert képzés lett Kelet-Közép-Európában, amely igazolja, hogy a szak megfelel a szakma és a szektor elvárásainak.

A szak hallgatói – akár magyar, akár angol nyelven tanulnak – a későbbiekben a CIPR tagjaivá is válhatnak, amely révén számos előnyhöz juthatnak a jövőben, például szakmai anyagokhoz, szakmai tréningeken és eseményeken való részvételi lehetőségekhez.

A CIPR és a Kar jelenleg is közösen dolgoznak rövid szakmai felnőttképzések kialakításán a régió szakemberei számára a PR, marketing és a kommunikáció területén.

A BGE kommunikáció és médiatudomány képzésének célja olyan kommunikációs szakemberek képzése, akik ismerik a médiapiac teljes spektrumát, a hír- és műsorszerkesztés elveit és gyakorlatát, a digitális kommunikáció eszköztárát a gazdaság és közigazgatás működésében és intézményrendszerénél. Az újmédia (web2.0), az e-kommunikáció és a digitalizáció tengelyén a korszerű elméleti ismereteinek nemcsak birtokában vannak, hanem azokat készségszinten képesek is használni munkájuk során. 

További információk a képzésről ITT, a képzést bemutató videó pedig ITT érhető el.