Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Színes hallgatói élet

„Azok a csodálatos egyetemi évek!” Hányszor hallottál már a véget nem érő bulik, szerelmek, csalódások, sőt életre szóló barátságok születésének eme felhőtlen korszakáról? Az egyetemi évek valóban olyan közeget és időszakot jelentenek, amikor sok lehetőség vár, új dolgokat próbálhatsz ki, rengeteg emberrel találkozhatsz, megismerheted magadat, a képességeidet és a határaidat, miközben tanulsz, fejlődsz és ismerkedsz a nagybetűs élettel. 

Kapcsolatépítés nélkül nem érhetsz el sikereket! Ha a BGE-t választod, a rengeteg izgalmas program jóvoltából számtalan lehetőséged lesz, hogy új embereket ismerhess meg és életre szóló barátságokat köthess! Ki tudja, talán az egyik bulin találkozol leendő üzlettársaddal is! 

Nálunk az egyetemi évek egyáltalán nem csak az előadótermi, a szemináriumi vagy a szakkolis munkáról és a tanulmányi kötelezettségekről szólnak. Egy BGE-s hallgató életének éppúgy része a közösségi programokon, sporteseményeken, bálokon, kari bulikon való részvétel, mint a tanulás.  

Alább csupán néhány példát mutatunk legnagyobb programjainkra: 

 • A gólyatábor a legjobb alkalom megismerkedni a leendő évfolyamtársakkal és fejest ugrani az egyetemi életbe. Minden gólyának ott a helye a kari gólyatáborokban! 
 • A gólyabál minden karunkon régi hagyomány. Nyitótánc, elegáns báli ruhák és hatalmas buli garantált. 
 • A nemrégiben megújult BGE Nap a méltán híres Nemzedékek Találkozójának hagyományát viszi tovább egy új köntösben. Főzőverseny, szabadulószoba, koncertek és sok más izgalmas program várja a munkatársakat és a hallgatókat egyaránt.  
 • A BGE hallgatókat és munkatársakat összehozó kulturális minifesztiválja, a Manifeszt izgalmas közegben hozza közelebb a magyar kultúra világát, tisztelegve a régmúlt előtt és utat nyitva a kreatív megoldások, új ötletek felé. Színházi előadások, érdekes pódiumbeszélgetések, workshopok, koncertek és a hallgatók munkáiból álló kiállítás várja a közönséget. 
 • A szakmai konferenciák, workshopok és évközi kulturális programok szintén minden karunk életének szerves részét képezik. 
 • A BGE-n külön odafigyelünk arra, hogy a sportolási lehetőségek száma évről-évre bővüljön - ezeket hallgatóink nem csak a testnevelés óra, hanem különedzések keretén belül is igénybe vehetik. Több sikeres élvonalbeli sportoló is tanul nálunk. Számos háziversenyt szervezünk és megannyi megyei- illetve országos sportversenyen indítunk saját csapatot, így nem csupán a sportolási és mozgási lehetőségeinek széles köre, de a szurkolás élménye is biztosított. 

Minden egyetemi karunkon működik Hallgatói Önkormányzat (HÖK), amely a hallgatók érdekvédelme mellett az egyetemisták mindennapjainak színesítésében is oroszlánrészt vállal: a HÖK-ösök számos szakmai rendezvény mellett így megannyi bulit és kulturális programot is szerveznek. 


Mutatjuk, mi vár rád, ha Te is a BGE-n tanulsz tovább: 

play button
02:03
BGE - Hallgatói élet
Milyen is a Budapesti Gazdasági Egyetem pezsgői hallgatói élete? ⭐Gyere a BGE-re, hiszen a jövőd itt kezdődik el!⭐ 👨‍🎓Tájékozódj ITT: https://felveteli.uni-bge.hu/👩‍🎓 ➡Instagram: https://www.instagram.com/unibge/ ➡WEB: https://uni-bge.hu/ ➡Olvasd blogunkat: https://palyavalasztas.uni-bge.hu/...