Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Tudományos DiákKör (TDK)
A BGE tudományos tevékenységének szintén fontos eleme a hallgatói tehetséggondozás, amelynek meghatározó területe a tudományos diákköri tevékenység, így Egyetemünk minden Karán sikeres Tudományos DiákKörök működnek, melyek célja a mentorálás, a tehetséggondozás, a tudományos élmények közös felfedezése, az izgalmas területek kutatása. 


A Tudományos DiákKör (TDK) a tudományos közösségi élmények és a tehetséggondozás színtere a magyar felsőoktatásban, amely már több mint fél évszázados múltra tekint vissza. A TDK hungarikum, sehol máshol a világon ilyen jellegű kezdeményezés nincs. 

A TDK munka mind a hallgatóktól, mind a konzulensektől együttműködést és plusz szakmai erőfeszítést kíván, ugyanakkor hozzájárul a résztvevők egyéni és szakmai fejlődéséhez, új tudományos eredmények létrehozásához és publikálásához, valamint Egyetemünk jó hírnevének növeléséhez. Ennek szellemében 2017-től külön elismerésben részesítjük azon kiváló kollégáinkat, akik a TDK tevékenység eredményei alapján élen járnak a tehetséggondozásban és ezzel stratégiai célkitűzéseink megvalósításában is meghatározó szerepet vállalnak.  

play button
04:39
Kapcsolódj be! Mutasd meg magad! TDK a BGE-n 2022-ben is!
Inspiráló témák, szakmai tapasztalat, kapcsolati tőke, pénzjutalom, tudományos élmények, baráti közösségek…és innen már csak egy ugrás a szakdolgozat is! Kapcsolódj be! Mutasd meg magad! Jelentkezés 2022. október 10-24 -e között a Coospace-n! #unibge #pszk #tdk #ajövődittkezdődik #nálunkjótanuln...

A TDK lépésről lépésre

BGE TDK 2021

A 2021-es TDK Konferencián hallgatóink 16 szekcióban mutatták be kutatásaikat a vállalati szakemberekből, egyetemi kutatókból és oktatókból álló zsűrik előtt. A konferenciára 137 hallgatóink 125 dolgozatot készített el, amelyek közül 16 dolgozat ért el első helyezést, 18 második helyezést, 12 harmadik helyezést, 16 dolgozat nyert el különdíjat, további 19 dolgozat pedig a konferenciát támogató vállalatok különdíjait kaphatta meg. 


A zsűrik 66 dolgozat továbbjutását javasolták a 2023 tavaszán megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. 

A helyezések az alábbi linkre kattintva érhető el!

Köszönjük, hogy a részesei voltatok!

A BGE Tudományos Diákköri Tanács Elnöke

egyetemi docens
 • Iroda: 1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.
 • Iroda: E épület, II. emelet, 30-as szoba
 • Telefon: +36 1 467-7800
 • Belső mellék: 865
 • Email: kovacs.ildiko@uni-bge.hu

A BGE Tudományos Diákköri Tanács Titkára

főiskolai docens
 • Iroda: 1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11.
 • Iroda: II. emelet, 219-es szoba
 • Telefon: +36 1 374-6200
 • Belső mellék: 110
 • Email: nemeth.patricia@uni-bge.hu

Kari TDK