Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Vízió és misszió

A BGE a jövő gazdasági szakembereinek magas szintű képzésével hozzájárul a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. Stratégiai célunk, hogy a jelenleg több mint 80 országból érkező mintegy 18.000 hallgatónknak a gyakorlatban is jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac által elvárt tudást adjunk át, miközben kiváló oktatóink, kutatóink, nem oktató kollégáink számára szakmai fejlődést biztosító, támogató munkahelyet teremtünk, és egyúttal inspiráló közösséget is formálunk.


Misszió

„A mindennapi innovációért” - elkötelezetten nemzetközi fókuszú alkalmazott tudományok egyeteme vagyunk; rugalmas és a változásokra fogékony csapatunkkal képezzük a jövő felelős szakembereit. Időtálló és használható tudást teremtünk üzleti és társadalmi partnereinkkel folyamatosan együttműködve, és a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva.

Vízió

A BGE Közép-Európa vezető alkalmazott tudományok egyeteme, amely közösségek építésével és velük együtt hoz létre és oszt meg releváns tudást hallgatóival, üzleti partnereivel (főleg vállalkozásokkal) és a társadalom szereplőivel.


Az alábbi stratégiai irányvonalak mentén működünk:

Sikerre felkészítő oktatás: Arra törekszünk, hogy hallgatóinknak megadjuk a lehetőséget a saját fejlődésükhöz, mely képessé teszi őket a következő években-évtizedekben, akár szakmaváltások mentén, a folyamatos alkalmazkodásra, egyéni szakmai sikereik kibontakoztatására. A fejlesztési folyamatban az Egyetem mellett a vállalati szektor is aktív szerepet kap. A fejlődés azonban közös felelősség, a hallgatóink hozzáállása is szükségeltetik hozzá, azaz, az említett sikerhez mindenkinek saját erőfeszítésein és hozzáállásán keresztül vezet az út.

Alkalmazott kutatással a gazdasági és társadalmi hatásért: Több szinten is növelni kívánjuk kutatásaink gazdasági és társadalmi hatását, publikációink számát és azok láthatóságát. A magas szintű és nemzetközi tudományos tevékenység fokozása jelentős részben a BGE által létrehozott Kiválósági Központokban zajlik. Az alkalmazott kutatások esetében a mindennapokban hasznos tudást kívánunk létrehozni, lehetőség szerint üzleti partnerekkel együtt, ezzel is erősítve az alkalmazott tudományos szemléletet. Ugyanilyen fontos számunkra a minőségi oktatás és tehetséggondozás fejlesztése.

Partnerségben a vállalkozásokkal: Egyetemünk alapvető céljai közé tartozik, hogy ne kizárólag a hazai és nemzetközi nagyvállalatok és nagy szervezetek számára képezzen szakembereket, hanem, hogy hallgatóink a jövő gazdasági és társadalmi igényeinek megfelelően, önmaguk és mások foglalkoztatóiként kerüljenek ki a BGE képzéseiről. Ezt a szemléletet nemcsak a koncentráltan vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó programjainkon jelenítjük meg, hanem minden más képzésünkön, illetve disszeminációs eseményünkön is.

Fenntartható és felelős egyetem: Stratégiai szinten, tudatosan dolgozunk azon, hogy iránymutatással és példamutatással járuljunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz. Fenntarthatósági stratégiánk megvalósítását a Fenntarthatósági Tanács irányítja, mindennapi működését a belső közösség tagjaiból álló Fenntarthatósági Hálózat támogatja. A fókuszterületek a felelős oktatás és kutatás, a belső közösségünk fejlesztése, a külső érintetti kapcsolatrendszerünk erősítése, valamint a természeti környezetért való felelősségvállalás.