Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Vízió és misszió

A BGE a jövő gazdasági szakembereinek magas szintű képzésével hozzájárul a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez. Stratégiai célunk, hogy a jelenleg több mint 80 országból érkező mintegy 18.000 hallgatónknak a gyakorlatban is jól hasznosítható, a hazai és a nemzetközi munkaerőpiac által elvárt tudást adjunk át, miközben kiváló oktatóink, kutatóink, nem oktató kollégáink számára szakmai fejlődést biztosító, támogató munkahelyet teremtünk, és egyúttal inspiráló közösséget is formálunk.


Vízió

Közép-Európa vezető – nemzetközi szinten is elismert – üzleti egyeteme.


Misszió

A Budapesti Gazdasági Egyetem a mindenkori piaci trendekre és kutatási eredményekre építő; az egyetemi polgárok és gazdasági szereplők számára is transzparens módon működő egyetem.

Naprakész gyakorlati tudással, készségekkel és erős digitális képességekkel rendelkező szakembereket képez, akik azonnal alkalmasak nemzetközi környezetben középvezetői állások betöltésére vagy saját vállalkozás indítására.


Értékeink

 • Együttműködés
 • Szakmai igényesség
 • Elkötelezettség
 • Fejlődés
 • Bizalom


Stratégiai célok

 1. A gazdasági szereplőkkel közösen, magyarul és angolul kiválóan kommunikáló, gyakorlati tudással, készségekkel és erős digitális képességekkel rendelkező vállalati szakembereket és vállalkozókat képez, akik képesek önálló tanulásra.
 2. Magas minőségű alkalmazott kutatásokat végez, amelyek eredményeit beépíti az oktatásba, és amelyek alkalmasak arra, hogy a gazdasági élet szereplői és mások is hasznosítsák azokat.
 3. Vonzó munkahelyet jelent az itt dolgozóknak és a fiatal, nemzetközi kitekintésű szakemberek számára.
 4. Folyamatosan fejlesztett épület- és informatikai infrastruktúrával, digitalizálással teremti meg a hatékony tanulási és munkakörnyezetet.
 5. Törekszik a fenntartható működésre, elősegíti a társadalmi mobilitást, a hallgatók esélyegyenlőségét, valamint támogatja az aktív közösségi életet és az egészséges életmódot.