Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Akkreditációk és szervezeti tagságok

Nemzetközi akkreditációk

Magyarországon elsőként nemzetközi akkreditációt kaptunk a Network of International Business Schools nevű szakmai szervezettől, amely a világ egyik vezető, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége. 

Nemzetközi szervezeti tagságok

Az AACSB tagság a nemzetközi szakmai és tudományos eseményeken való részvételen keresztül a professzionális gazdasági oktatás hálózatába nyújt bekapcsolódási lehetőséget. 

Az IAU célja, hogy a legreprezentatívabb és legbefolyásosabb felsőoktatási intézményeket gyűjtse össze, elősegítve a dinamikus vezetés szerepét a felsőoktatási rendszerben. 

Az EUA projektekben és eseményeken való részvétellel az egyetemek megoszthatják egymással jó gyakorlataikat és tapasztalataikat annak érdekében, hogy naprakész szolgáltatásaikkal segítsék a következő generációt. 

A CEEMAN a Közép-Kelet-Európai régió menedzsmentjének minőségét hivatott fejleszteni és elősegíteni. 

A EURASHE az innovációt és a kiváló minőségű professzionális felsőoktatást, illetve a gyakorlat orientált kutatást hivatott erősíteni. 

Alkalmazott tudományegyetemként a BGE a piaci igényekhez igyekszik igazítani a képzési rendszerét, amelyben a nemzetközi tapasztalatszerzésnek kiemelt szerepe van. A munkaadók ugyanis nagyra értékelik az egyetemi tanulmányok alatt külföldön szerzett szakmai ismereteket, gyakorlatokat. Oktatóink számára a NIBS pedig csereprogramok megvalósítását, közös kutatási projektek elindítását teszi lehetővé. Ezért nagy siker, hogy a globális oktatási tér egyik kiemelkedő, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közösségéhez csatlakozhattunk.
Prof. Dr. Heidrich Balázs rektor