Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Akkreditációk és szervezeti tagságok

Nemzetközi akkreditációk

A Nemzetközi Üzleti Iskolák Hálózata (NIBS) több mint 70 üzleti iskola egyesülete a világ vezető egyetemeiről. Együttműködve nyújt kiemelkedő, nemzetközileg orientált üzleti oktatást, amely felkészíti a hallgatókat a globális gazdaságban való sikerre.

Nemzetközi szervezeti tagságok

Az AACSB International (AACSB), egy globális nonprofit szövetség, összeköti az oktatókat, a hallgatókat és az üzleti vállalkozásokat egy közös cél elérése érdekében: a nagyszerű vezetők következő generációjának létrehozása.

Az 1950-ben alapított, az UNESCO égisze alatt működő Egyetemek Nemzetközi Szövetsége (IAU) a világ felsőoktatási intézményeinek és szervezeteinek vezető globális szövetsége.

Az Európai Egyetemi Szövetség (EUA) több mint 800 egyetemet és nemzeti rektori konferenciát képvisel 48 európai országban. Az EUA döntő szerepet játszik a bolognai folyamatban és az EU felsőoktatásra, kutatásra és innovációra vonatkozó politikáinak befolyásolásában. Az EUA számos más európai és nemzetközi szervezettel folytatott folyamatos együttműködés révén biztosítja az európai egyetemek független hangjának meghallgatását.

A CEEMAN egy nemzetközi menedzsment-fejlesztési szövetség, amelyet 1993-ban hoztak létre azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a menedzsment fejlesztésének minőségi növekedését Közép- és Kelet-Európában.

Az Európai Felsőoktatási Intézmények Szövetsége (EURASHE) az alkalmazott tudományok egyetemeit és egyetemi főiskoláit képviseli; az EURASHE további tagjai a felsőoktatási intézmények nemzeti és ágazati szövetségei, valamint más egyéni intézmények, például az egyetemek.

Az UIIN az egyetemek és az ipar közötti elkötelezettség, a vállalkozói és elkötelezett egyetemek és a tudástranszfer nemzetközi tudásvezetője.

A Turizmus-vendéglátás BSc és a Turizmus -menedzsment MSc képzések  az Institute of Hospitality elismert nemzetközi szervezet által akkreditáltak. A szervezet rangos a vendéglátóipari és turisztikai programok akkreditációjának területén támogatja a magas színvonalú képzést és egész életen át tartó tanulást. A szervezet tagjai a turisztikai és vendéglátó szektor minden területét képviselik, akkreditált tudományos programjai megtalálhatók a világ minden sarkában, beleértve Kanadát, számos EU-országot, Egyesült Arab Emírségeket, Szingapúrt, Malajziát, Hongkongot, Új-Zélandot és Ausztráliát.

A Principles for Responsible Management Education (PRME) egy, az ENSZ által támogatott kezdeményezés, amelyet 2007-ben alapítottak. A PRME a világ oktatási intézményeiben a fenntarthatóság ismertségének növelésére szolgáló platformként felkészíti a mai üzleti hallgatókat arra, hogy megértsék és képesek legyenek megváltoztatni a holnapot.

Alkalmazott tudományegyetemként a BGE a piaci igényekhez igyekszik igazítani a képzési rendszerét, amelyben a nemzetközi tapasztalatszerzésnek kiemelt szerepe van. A munkaadók ugyanis nagyra értékelik az egyetemi tanulmányok alatt külföldön szerzett szakmai ismereteket, gyakorlatokat. Oktatóink számára a NIBS pedig csereprogramok megvalósítását, közös kutatási projektek elindítását teszi lehetővé. Ezért nagy siker, hogy a globális oktatási tér egyik kiemelkedő, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közösségéhez csatlakozhattunk.
Prof. Dr. Heidrich Balázs rektor