Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Érdekképviseletek
Az Egyetemen különböző érdekképviseletek működnek, melyek az intézmény által foglalkoztatott munkatársak érdekeit hivatottak jogszabályoknak megfelelve képviselni. Ezek a szervezetek az egyetemi szabályzatokban, illetve az esetenként külön kötött megállapodásokban foglaltak és saját szabályzataik szerint működnek.
Az Egyetem dolgozóinak érdekképviseleti szervei:  

Közalkalmazotti Tanács


Az Egyetemen külön jogszabály rendelkezései szerint megválasztott Közalkalmazotti Tanács működik. Az Egyetem, mint munkáltató és a Tanács együttműködéséről, kapcsolatrendszeréről, a Közalkalmazotti Szabályzat rendelkezik.

A Közalkalmazotti Tanács saját oldala

Szakszervezet


A szakszervezetek olyan érdekvédelemmel foglalkozó tartós egyesülések, melyek célja a munkavállalók érdekeinek, követeléseinek hatékony képviselete a munkáltatókkal folytatott egyeztetések során. 

Az Egyetem együttműködik a közalkalmazottak szakszervezeteivel. Az együttműködés részletes szabályait, továbbá a közalkalmazottak közalkalmazotti jogviszonyával kapcsolatos egyes kérdések rendezését a hatályos jogszabályok, valamint a munkáltató és a reprezentatív szakszervezet által kötött kollektív szerződés tartalmazza. A szakszervezet működéséről az FDSZ BGE Intézményi Szervezetének szervezeti és működési szabályzata rendelkezik.

Egyetemi Érdekegyeztető Tanács


Az Egyetemen a szakszervezet és a munkáltató részvételével Intézményi Érdekegyeztető Tanács működik. Az Egyetemi Érdekegyeztető Tanács szervezetét, működési rendjét az Egyetem és a szakszervezetek között kötendő külön megállapodás rendezi.