Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Mentorprogramok
Pénzügyi és Számviteli Kar Mentorprogram


Az mentorprogramban az oktatók és az idősebb hallgatók segítenek az új hallgatóknak tanulmányaikban és az integrációban.


Különböző programokkal és színes előadásokkal próbálnak minél több tudást átadni a hallgatóknak, hogy minél sikeresebbek legyenek az egyetemen töltött évek alatt. A programon belül, az egyes karokon 70-80 mentor hallgató segíti az újonnan felvett hallgatókat: válaszol minden feltett kérdésre és a lehető legtöbb támogatást nyújtja tanulmányaik kezdetétől.


2019-ben indította a Pénzügyi lés Számviteli Kar a Hallgatói Mentorprogramot. Abból a célból , hogy az egyetemre érkező elsőéves hallgatókat a középiskola és a felsőoktatás közötti átmeneti időszakban tudják leginkább és a leghitelesebben támogatni. A program felépítése a következő: az első félév során egy PSZK oktatói csoport, 50-60 fő hallgatót (mentort) készít fel az egyetemi élettel kapcsolatos legfontosabb témákról. A tréningek után a mentorok kis csoportokban foglalkoznak az elsőéves hallgatókkal, lehetőséget adva számukra, hogy nyíltan teret adhassanak a felmerülő nehézségeknek. A mentor, amellett, hogy segíti az elsőéves hallgatókat a kapcsolatok kiépítésében, valamint a szakmai és egyéni fejlődésben, a vezető mentorok számára lehetőséget nyújt értékes tapasztalatok megszerzésére is, amelyeket később felhasználhatnak szakmai életük során.

A nemzetközi hallgatók beilleszkedését, a Kar nemzetközi vezetőjével együtt dolgozó demonstrátor támogatja. Ez elsősorban kulturális és társadalmi tevékenységek és események szervezésével valósul meg. Ugyanakkor segít egy mentori rendszer felállításában, amely elősegíti a nemzetközi hallgatók akadémiai és kulturális integrációját. Operatív feladatai közé tartozik még: a nemzetközi hallgatók támogatása a hivatalos ügyek intézésében, a nemzetközi hallgatók tanulmányi ügyeivel kapcsolatos feladatok támogatása, valamint a rendezvények megszervezésében való segítségnyújtás.