Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Képzéseink
A BGE az üzleti képzés iránt érdeklődők első számú választása. Ezt bátran mondhatjuk, hiszen a felsőoktatási szakképzési területen régóta piacvezetők vagyunk, ráadásul az elmúlt években több más területen növeltük előnyünket és piaci részesedésünket, így mostanra számos alap- és mesterszakon is a magyar hallgatók jelentős többsége BGE-s. Képzéseink értékajánlatunk fontos részét képezik: ha bővíteni, frissíteni szeretné tudását, további szakképzettséget, speciális, szakirányú tudást szeretne elsajátítani, vagy munkáltatóként kollégái számára szeretne fejlődést biztosítani, akkor a BGE-n számtalan lehetőséggel várjuk.

Egyetemünk elismertségét a piaci igényekhez illesztett képzési struktúránknak köszönhetjük. A BGE-n minden szinten (alap /Ba/BsC, mester /Ma/MsC, Doktori Iskola, valamint számos iskolarendszeren kívüli egyéb rendszerben képezzük a vállalati szektor jövőbeli vagy jelenlegi szakembereit, vezetőit.  

  • A BGE az üzleti képzés iránt érdeklődők első számú választása.
  • Az üzleti alapképzési szakokra felvett hallgatók számát tekintve Egyetemünk országosan az első helyen áll.  
  • 2020-ban a BGE a negyedik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény 6 231 felvett hallgatóval.
Milyen lehetőségek vannak a BGE-n?  

A BGE-n folyamatosan követjük a munkaerőpiaci és a hallgatói igényeket, és ezekre építve szervezünk szakirányú továbbképzéseket (pénzügyi, számviteli, gazdálkodási, ellenőrzési és informatikai szakterületen), kreditpontos szakmai továbbképzéseket (könyvelőknek, adótanácsadóknak, okleveles adószakértőknek), iskolarendszeren kívüli egyéb felnőttképzéseket, felkészítő tanfolyamokat és persze a fentiekhez kapcsolódó vizsgákat is. Egyetemünknek a hazai piacon legfontosabb ismérve, a gyakorlat-orientáltság a szakirányú továbbképzés és felnőttképzés szintjein fokozott hangsúllyal jelenik meg. Mindezt saját, rutinos oktató gárdánkon kívül az üzleti élet és a közszféra rendszeresen meghívott szakembereinek segítségével biztosítjuk. Képzési profilunk a gazdasági élet forprofit és nonprofit területét is felöleli. Képzési kínálatunk pedig – akárcsak tananyagaink – folyamatosan változnak és frissülnek a piaci igények szerint. 

Ha bővíteni, frissíteni szeretné tudását, vagy speciális, szakirányú tudás szeretne elsajátítani, esetleg munkáltatóként kollégái számára szeretne fejlődést biztosítani, akkor az alábbi lehetőségeket tudjuk ajánlani:

Mesterképzés 

A mesterképzés a bolognai rendszer második szakasza, mely az alapképzésre (alap /Ba/BsC) épül. A mesterképzésben lehetőség nyílik mélyebb szakmai tudás megszerzésére. A rendszer rugalmas, a legtöbb alapszak megszerzése után nagy mozgásteret enged az addig végzett tanulmányoktól távolabb eső képzések elvégzéséhez. A képzési idő jellemzően 3 vagy 4 félév. Mesterképzéssel Ma/MsC/mester diplomát lehet szerezni. A BGE-n jelenleg 8 féle mesterképzés érhető el, a nemzetközi tanulmányoktól, a vezetés-szervezésen át a pénzügyig és a vállalkozásfejlesztésig. A képzésről és a felvételi követelményekről részletes információ ITT található. 

Szakirányú továbbképzés 

Az alap- vagy mesterfokozatot követően további szakképzettség megszerzésére felkészítő képzés, mely újabb alapvégzettséget (tehát újabb alapdiplomát) nem ad, viszont további speciális szakirányú szakképzettséget biztosít (pl.: európai pénzügyi tanácsadó, business coach, logisztika és szállítmányozás stb.). A megszerzett oklevél ún. kiegészítő oklevél, tehát az alapoklevéllel együtt érvényes. A képzési idő eltérő: 2, 3 vagy 4 félév is lehet. A képzési formáról és az induló képzésekről minden részletes információ megtalálható ITT

Felnőttképzés (volt OKJ képzés) 

A felnőttképzések terén elsősorban pénzügyi, számviteli és gazdálkodási szakterületen nyújtunk képzési lehetőséget kifejezetten felnőttek számára. A modulszerű, jellemzően 6 hónap - 1 év közti időtartamú képzések általában hétvégén vagy este indulnak, ezért munka vagy család mellett is elvégezhetőek. A felnőttképzés önköltséges, tehát a tanfolyam díját és az esetleges egyéb költségeket a résztvevőknek kell finanszírozniuk. Ez a képzés speciális tudást ad, így azoknak ajánljuk, akik szeretnék frissíteni, egy-egy tématerületen elmélyíteni a tudásukat. Fontos információ, hogy a jelentkezéshez nem szükséges felsőfokú végzettség, azonban egyes képzések esetén szükséges a szakmai előképzettség - ezekről ITT olvashat bővebben. 

Felsőoktatási szakképzés (FOSZK) 

A felsőoktatási szakképzések olyan, jellemzően kétéves képzések, amelyeket egyetemek és főiskolák indítanak, és a képzés elvégzése oklevéllel zárul, diplomát nem ad. A BGE-n jelenleg 12 féle FOSZK képzés érhető el, többek között a gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus vagy épp a kereskedelem és marketing területén. A jelentkezéshez nem kell felsőfokú végzettség, elegendő hozzá az érettségi. A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy területtel megismerkedni, mielőtt megkezdenék az egyetemet. Nagyon fontos, hogy a FOSZK jellemzően államilag támogatott, így az ide bekerülő hallgatók tanulmánya finanszírozott. Az itt elvégzett tantárgyak jelentős része ráadásul az alapképzésben beszámítható. A pontos információkért és a teljes képzési paletta áttekintéséhez ajánljuk képzéskereső oldalunkat, ahol képzési szintenként, munkarend szerint (pl.: nappali, levelező), és tématerület szerint is lehet keresni.  

Vállalatok számára kiscsoportos tréningek 

Külön vállalati megkeresés esetén, a résztvevőknek vállalaton belüli feladatköréhez, időbeosztásához és igényeihez igazodó ütemben és helyszínen is szervezünk tréningeket és továbbképzéseket. Kérjük, hogy ilyen igény esetén, vegye fel velünk a kapcsolatot emailben!