Frissítve: 2022.12.05.
Altéma:
1. Készletgazdálkodás az adott vendéglátóhelyen
2. Létszámkialakítás szempontjai az adott gyakorlati helyen
Altéma:
Altéma:
1. Az adott gyakorlati hely SWOT és PEST-elemzése
2. Különleges termék (USP) az adott vendéglátó egységben
3. Vendéglátó egység marketing-munkájának elemzése
4. Influenszerek a vendéglátásban
Altéma:
Altéma:
1. Hagyományos és új konyhatechnológiák bemutatása és elemzése az egyes ételcsoportokon belül
2. Hagyományos és új konyhatechnológiák elemzése és az ezekhez alkalmazott berendezések, gépek bemutatása a vendéglátó egységben
Altéma:
Altéma:
Altéma:
Altéma:
Altéma:
1. A fogyasztók jogi védelmének érvényesülése a …………………………nevű étteremben
2. A vendéglátás közigazgatási jogi szabályozásának érvényesülése a …… nevű étteremben
Altéma:
1. A fogyasztók jogi védelmének érvényesülése a ……………….. nevű szállodában
2. A szálláshely-szolgáltatási tevékenység közigazgatási jogi szabályozásának érvényesülése a …………………. nevű szállodában
Altéma:
1. Vendéglátásetika a ………………………………………….... nevű szállodában
2. Vendéglátásetika a …………………………………………… nevű étteremben
Altéma:
Altéma:
Altéma:
1. Különböző termékek választéka, fogyasztási szokások és vendéglátóipari felhasználásuk
2. Különböző kézműves termékek választéka, fogyasztási szokások és vendéglátóipari felhasználásuk
3. .……… borvidék borainak bemutatása és felhasználása a vendéglátásban
Altémák:
Altémák:
1. on line marketing
2. technikai fejlődés
3. érzékszervi marketing
4. humán management
Altémák:
1. Besorolás a HotelStars követelmények alapján
2. Egy adott szálláshely konkurencia analízise
3. Egy adott szálláshely értékelése a vendég kommentek alapján
4. Egy adott szálláshely SWOT elemzése
Altémák:
1. Egy adott szálláshely bemutatása és kritikus pontjainak fejlesztési lehetőségei
2. Konfliktus kezelés
3. Munkaerőhelyzet megoldása
Altémák:
1. A környezetvédelem trendjeinek bemutatása egy szálloda példáján
2. Az élelmiszerpazarlás csökkentési lehetőségei
3. A műanyag/papír mentes működés
Altémák:
1. Vendéglátó vállalkozások gazdálkodásának elemzése
2. Válságkezelés a hazai vendéglátásban a járványügyi vészhelyzet idején
Altémák:
1. Az üzlethálózat átalakulásának vizsgálata a szakmai gyakorlati hely célterületén
2. Vendéglátóipari trendek vizsgálata a szakmai gyakorlati hely célterületén
Altémák:
1. A szakmai gyakorlóhely márkaelemek fejlesztése a vendéglátásban
2. Márka és vendégelégedettség kapcsolatának vizsgálata a szakmai gyakorlóhely esetében
Altémák:
1. Az adott vendéglátó hely itallapján szereplő borok értékesítésének elemzése
2. Az adott vendéglátó hely itallapján szereplő sörök értékesítésének elemzése
3. Az adott vendéglátó hely itallapján szereplő pálinkák értékesítésének elemzése
Altéma:
1. Vendéglátó gépek és berendezések az adott gyakorlati helyen
Altéma:
1. „Craft” italok szerepe az adott vendéglátóhelyen
2. Étel és „craft” ital párosítások alakulása az adott vendéglátóhelyen
Altéma:
1. Étlap, itallap elemzése, (formai, tartalmi)
2. Alapvető kínálat, különleges termékek kínálata, szolgáltatások kínálata
3. Kínálat összehasonlítása a konkurencia kínálatával
Altéma:
1. Az üzlet által ellátott napi rendszerességű tevékenység bemutatása, elemzése
2. A vállalkozás alkalmi tevékenységeinek (saját rendezvény vagy külső rendelésre megszervezett rendezvény) bemutatása, elemzése
3. A vendéglátó vállalkozás dolgozóinak munkakörei, feladatai, kötelezettségei, a munkaszervezet struktúrája
Altéma:
1. Az adott vendéglátóhely ételkínálati stratégiája, az étlaptervezés menete, a régiós alapanyagok megjelenési formái, szezonalitás figyelembe vétele a tervezésben
Altéma:
1. Az üzletben forgalmazott kevert italok bemutatása, készítésük jellemzői, a hozzájuk tartozó személyi és tárgyi feltételek, választék közlő eszközök
Altéma:
1. Éttermek és szállodák vendéglátóipari tevékenységei, folyamatszervezés, létszámtervezés a munkaterületeken
2. Az egység által ellátott belső és külső rendezvények szervezésének, felépítésének elemzése, különös tekintettel a tárgyi és személyi feltételek biztosítására
Altéma:
1. Az adott vendéglátóhelyhez köthető borvidék bemutatása, és az ott termelt borok felhasználása az étterem kínálatában,
2. Az adott gyakorlati hely itallapjának bemutatása, elemzése és a rajta szereplő magyar pálinkák, egyéb alkoholos italok helye, szerepe a gasztronómiában
3. A gyakorló hely környékén található ásványvíz kutak és palackozó üzemek, a kitermelt vizek felhasználása a vonzáskörzetben, az adott gyakorlóhely ásványvíz és üdítőital kínálatának elemzése