BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Felvételi
      • Képzéseink
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Duális képzés
      • További képzéseink
      • Keresztféléves képzések
      • Képzéskereső
      • Miért a BGE?
      • Első a gazdasági képzésekben
      • Nemzetközi lehetőségek
      • Színes hallgatói élet
      • Ösztöndíjak és lehetőségek
      • Kollégiumi szolgáltatások
      • Felvételi információk
      • BGE Nyílt nap
      • Felvételi pontszámítás - alapképzés és szakképzés
      • Gyakori kérdések és válaszok
      • Felvételi pontszámító kalkulátor
      • Kérdezz tőlünk!
      • Képzési tájékoztató 2025
  • Egyetemünk
      • Rólunk
      • A BGE vezetői
      • Vízió és misszió
      • A BGE-ről dióhéjban
      • Történet és hagyományok
      • Karok
      • Sajtószoba
      • Szabályozó dokumentumok
      • Közösségünk
      • Alumni
      • Sport
      • Elismerések
      • Csatlakozz csapatunkhoz!
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Fókuszban
      • Akkreditációk és szervezeti tagságok
      • Partnerségek és együttműködések
      • Hallgatói lehetőségek
      • Szervezeti egységek
      • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemért Alapítvány
      • Oktatási, tudományos és kutatási szervezet
      • Támogató szervezet
      • Hallgatói Önkormányzat
      • Testületek és bizottságok
      • Érdekképviseletek
  • Fenntarthatóság
  • Tudomány
      • Fókuszban
      • Aktuális
      • Portfólió áttekintés
      • Gazdasági és társadalmi hatás
      • Díjak és elismerések
      • Rendezvények és tudásmegosztás
      • Kutatási portfólió
      • Doktori Iskola
      • BGE Tudástérkép
      • Prosperitas
      • Tehetséggondozás és szolgáltatások
      • TDK
      • Szakkollégiumok
      • Kutatási Iroda
      • Könyvtár
      • Kiválósági Központok
      • Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda
      • Felsőoktatás Jövője Kiválósági Központ
      • Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
      • Jövő Értékláncai Kiválósági Központ
      • Látogatógazdaság Kiválósági Központ
  • Üzleti partnerségek
Nyitólap >
Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
BGE
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat
2023. november 22.
Átadták a 2023-as Pro Gastronomia díjakat
# Főoldal

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2023-ban Kalla Kálmán – a Gundel étterem legendás séfje –, dr. Kiss János – a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje –, és Thomas Keller – az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin csillagos – érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi's cukrászdában.

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonosa és Segal Viktor, chef és gasztronómiai tanácsadó választotta ki.

A díjazottak 2023-ban:

·    Kalla Kálmán, a Gundel étterem legendás séfje 1991-2006 között

·    dr. Kiss János, a Hyatt Hotels alelnöke és corporate executive séfje volt egyedüli magyarként 

·    Thomas Keller, az első és egyetlen amerikai születésű séf, akinek két étterme is három Michelin csillagos

·    Ifjúsági díjazott: Czompa Fanny, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki a 2016-os Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen az ifjúsági kategóriában bronzérmet szerzett. Jelenleg főcukrász a Rutin Budaörs-Mimi's cukrászdában.

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.


2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.12.0
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette