BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Felvételi
      • Képzéseink
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Doktori Iskola
      • Szakirányú továbbképzés
      • Felnőttképzés
      • Miért a BGE?
      • Miért a BGE?
      • Felvételi információk
      • Felvételi pontszámítás
  • Egyetemünk
      • A BGE-ről
      • A BGE-ről
      • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemért Alapítvány
      • A BGE vezetői
      • Karok
      • Képzéseink
      • Szervezet
      • Közösség és lehetőségek
      • BGE Alumni
      • Fenntarthatóság
      • Üzleti partnerség
      • Csatlakozz csapatunkhoz!
      • Elérhetőségek
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Hallgatóknak szóló nemzetközi lehetőségek
      • Akkreditációk
      • Partnerségek
      • Tudomány
      • Tudományos élet a BGE-n
      • BGE kiadványok
      • Tehetséggondozás
      • Könyvtár
      • Repozitórium
  • Hallgatóknak
  • Munkatársaknak
Nyitólap >
Átadták a 2024. évi Pro Gastronomia díjakat
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Átadták a 2024. évi Pro Gastronomia díjakat
2024. november 27.
Átadták a 2024. évi Pro Gastronomia díjakat

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. 2024-ben László György, a Forum szálloda legendás séfje, Hamvas Zoltán – Széll Tamás – Szulló Szabina – Csahók Ibolya, a két Michelin-csillagos Stand étterem és a Michelin ajánlott Stand25 Bisztró tulajdonosai megosztva, Alain Ducasse, francia séflegenda érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Dalnoki Bence és Dalnoki-Peteli Dorottya megosztva kapták.

A Pro Gastronomia díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal szakembernek vagy/és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének főiskolai tanára, Dr. Gundel János professzor emeritus, Kőrössy Zoltán Eventrend társtulajdonos és Segal Viktor chef, gasztronómiai tanácsadó választotta ki.


A díjazottak 2024-ben:

  • László György, a Forum Szálloda legendás séfje 1990-2001 között, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 2003-2018 között. A Chaine des Rôtisseurs ifjú szakácsversenyek tiszteletbeli konyhaművészeti tanácsadója.
  • Hamvas Zoltán - Széll Tamás - Szulló Szabina - Csahók Ibolya megosztva, a két Michelin csillagos Stand étterem és a Michelin ajánlott Stand25 Bisztró tulajdonosai
  • Hamvas Zoltán, a hazai gasztronómia meghatározó alakja, az első olyan magyar Bocuse d’Or csapat trénere, amely részt vehetett a lyoni világdöntőn. 2013 óta a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. Vezetésével sikeresen nyerte el kétszer is Budapest a 2016-os és 2022-es európai döntő házigazda szerepét.
  • Széll Tamás, az első magyar séf, aki versenyezhetett a Bocuse d’Or lyoni döntőjében 2011-ben. 2016-ban a Budapesten megrendezett európai válogatón első helyen végzett. 2017-ben Lyonban versenyezve negyedik helyezést ért el.
  • Szulló Szabina, séf 2016-ban a Bocuse d’Or Europe győztes magyar csapatának elnöke volt. 2022-ben is ő vezette a Bocuse d’Or Europe-on ezüstérmet szerzett csapatot.
  • Csahók Ibolya, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán szerezte diplomáját. Közel kilenc évet dolgozott az Onyx étteremvezetőjeként. 2017-től a Michelin ajánlott Stand25 Bisztró, majd 2018-tól az immár két Michelin csillagos Stand étterem vezetője és tulajdonosa. 
  • Alain Ducasse, francia séflegenda. 9 országban lévő 33 étterme 21 Michelin csillaggal büszkélkedhet, ami világrekord.
  • Ifjúsági díjazott: Dalnoki Bence és Dalnoki-Peteli Dorottya megosztva. Dalnoki Bence 2022-ben második lett a Bocuse d’Or Europe budapesti versenyén, míg 2023-ban bronz szobrot vehetett át a verseny lyoni döntőjében. Bence a Stand étterem sous-chefje. Dalnoki-Peteli Dorottya a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának egykori hallgatója. Gyakorlatát Svájcban végezte, szakmai karrierjét az Onyx étteremben kezdte, majd a Stand étterem nyitócsapatának tagja volt. 2019-től a Stand25 Bisztró éttermi vezetőjeként dolgozik. A Chaine des Rôtisseurs szakácsversenyek állandó segítője.

 

A Pro Gastronomia díjról további információk, képek és videók itt találhatók.






2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.13.5
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Sajtószoba
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette