Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Magyar Tudomány Ünnepe
A Magyar Tudományos Akadémia minden ősszel megrendezi a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) című országos programsorozatot. Egyetemünk hagyományosan nemzetközi konferenciával csatlakozik a programsorozathoz, minden évben más-más témára fókuszálva az alkalmazott tudományok területéről. Az MTÜ-n adjuk át a Tudományos Díjakat azoknak a BGE-s oktatóknak, kutatóknak, akik a folyó évet megelőző évben kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtottak. 


A friss eseményt mindig a naptárban tesszük közzé, a korábbi eseményekről, pedig alább számolunk be.

A 2019-es esemény fókuszában az ipar kibontakozó digitalizációja nyomán jelentkező gazdasági kihívások sokfélesége volt. 

A digitalizáció, a robotizáció és számos más kapcsolódó technológiai trend, az elmúlt évtizedben egyre szorosabbá fűzte a kapcsolatot a fizikai, a digitális és a humán szféra között. Ezen komplex jelenséget sokan sokféleképpen nevezték el, de leggyakrabban Ipar 4.0, vagy 4. ipari forradalomként hivatkoznak azokra a változásokra, amelyek az ipar kereteit messze túllépve átalakítják a gazdasági és társadalmi viszonyainkat is. A gazdaság területén a vállalati stratégia, az üzleti modellek, a vállalatirányítás megvalósítása, az (innovációs) együttműködések, az emberi erőforrás menedzsment mind átalakulóban vannak, emellett a gazdasági döntésekhez kapcsolódóan olyan területek is egyre hangsúlyosabbá válnak, mint az etika, a felelősség és a fenntarthatóság. 

A korábbi évek kiemelt témái  
  • Fenntartható turizmus és a felelős érintettek bevonása  
  • A vállalkozásfejlesztés és a vállalkozási hajlandóság fejlesztése a felsőoktatásban 
  • Járt utat járatlanért? - Sikertényezők és kihívások a Családi Vállalkozások generációváltásában 
Olvasnivaló 

A BGE MTÜ eseményén minden évben szeretettel fogadjuk a média képviselőit is, hiszen ők kiváló partnereink a tudásmegosztásban. Ugyanakkor a rendezvényen bemutatott kutatásokról és témákról mi magunk is készítünk érdekes és közérthető összefoglalókat, hogy azokhoz is eljuttassuk az információkat, akik nem tudtak részt venni az aktuális eseményen. Vállalkozásfejlesztés témában a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központjának online magazinját ajánljuk Nektek!  

Korábbi MTÜ rendezvények

1 nap 

külföldi és magyar vendégelőadók, szekciós előadások  

250+ résztvevő 

Facebook esemény