Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Vállalkozásfejlesztés képzések
Egyetemünk több szinten is támogatja a fiatalok vállalkozásra való felkészülését. A BGE-n vállalkozásfejlesztéshez kapcsolódó képzés vagy kurzus elérhető alap- és mesterképzési, valamint doktori szinten egyaránt. Vállalkozásfejlesztés mesterszakunk mára – saját kategóriájában – hazánk legnépszerűbb programjává vált, a Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola pedig Magyarországon elsőként a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment tématerületeit helyezi képzési és kutatási fókuszába. Így kezdő és gyakorló vállalkozók, a vállalkozást még csak fontolgatók és a téma tudományos háttere, elmélete iránt érdeklődők is találnak a maguk számára megfelelő képzési lehetőséget.  


A BGE programjainak és képzési portfóliójának kialakításánál figyelembe vesszük a vállalati igényeket és a munkaerőpiaci trendeket. Már a 2010-es évek közepén tudatosult bennünk, hogy komoly szerepünk lehet a fiatalok vállalkozásra való felkészítésében és a hazai kis- és középvállalatok vezetőinek és tulajdonosainak képzésében, továbbképzésében. E meggyőződés vezetett oda, hogy egyetemünk stratégiájában a kkv-k támogatását tűztük ki célul, és az elmúlt évek munkájával sikerült bizonyítanunk, hogy az oktatás és kutatás tényleg tud tenni a vállalkozásokért. Amellett, hogy folyamatosan kutatjuk a kkv-szektort érintő legfontosabb kérdéseket, a BGE-n szakpolitikai ajánlások is készülnek, jó gyakorlatokat teszünk közzé, témaspecifikus eseményeket szervezünk, hogy minél több platformot kihasználva a lehető legtöbb érintettel osszuk meg tudásunkat. A hagyományosan alacsony kockázatvállalási hajlandóságú magyar társadalomban, ahol a vállalkozói lét megítélése sajnos még mindig nem általánosan pozitív, nehéz a fiatalok számára vágyott karriercéllá tenni a vállalkozásindítást. Épp ezért minden képzési szinten teszünk azért, hogy a hallgatók már az egyetemi évek alatt megismerjék a vállalkozások elvárásait, illetve a vállalkozói lét lehetőségeit és kihívásait. 

Dedikált tantárgyak és intenzív kurzusok 

  Az üzleti alapképzéseken tanuló hallgatók a dedikált tantárgyak mellett többféleképp is megismerkedhetnek a vállalkozások működésének elméleti hátterével és menedzsmentjének gyakorlatával. A 2020 őszétől a tantervbe épített ún. Gyorsítósáv intenzív hetek, és más innovatív módszertanú kurzusok célja többek között, hogy a hallgatók megismerjék a vállalkozások elvárásait, a vállalkozói lét lehetőségeit és kihívásait, és a saját vállalkozás elindításához szükséges gondolkodás alapjait.  A Vállalkozástan tárgy keretein belül a félév során a hallgatók teamekben eljutnak egy üzleti ötlettől és annak validálásától a vállalkozás üzleti koncepciójának, modelljének megalkotásáig. A projektalapú „COLLAB - Üzleti terv egy hét alatt” kurzus alatt pedig a hallgatók kis csapatokban, innovatív módszertanunk segítségével ismerik meg, milyen gondolkodással lehet megalapozni egy üzleti vállalkozást. Mindezek mellett tanulmányi és tudományos versenyeken és számos órán vagy tanterven kívüli eseményen hangsúlyt fektetünk a vállalkozással kapcsolatos inspirációra és a tudásátadásra.  

A BGE 2020-ban az elsők között csatlakozott a Hungarian Startup University Programhoz (HSUP), amely Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és az NKFIH anyagi támogatásával dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják. Ha többet szeretne megtudni a képzésekről ITT minden információ megtalálható.

Vállalkozásfejlesztés mesterszak 

A 2015-ben indult, kifejezetten gyakorló vállalkozók igényeire koncentráló képzés jelenleg Magyarország legnépszerűbb levelező rendszerben működő vállalkozásfejlesztés mesterképzése. Fókuszában a kis- és közepes, illetve családi vállalkozások állnak. A hallgatók tapasztalt gyakorlati szakemberektől is tanulhatnak, miközben megismerkedhetnek a témához kapcsolódó legfrissebb kutatások eredményeivel és a legújabb trendekkel is. A vállalkozásfejlesztés mesterképzés hallgatói elsődlegesen a már vállalkozók, a vállalkozást tervező, vállalkozói attitűddel rendelkező fiatalok, illetve vállalkozók mellett kulcsszerepet betölteni képes szakemberek, akik a képzés során magas szintű vállalkozásfejlesztési elméleti és módszertani ismeretanyagot, üzleti ismereteket, vezetői kompetenciákat sajátítanak el. A vállalkozásfejlesztés mesterszakon végzett hallgatók képesek a megismert vállalatfejlesztési módszerek kreatív módon történő alkalmazására, szakmailag megalapozott döntések meghozatalára, az üzleti kommunikációs és tárgyalási technikák aktív és hatékony alkalmazására. 

Ha többet szeretne megtudni a képzésekről ITT minden információ megtalálható. Ha kapcsolódni szeretne hozzánk, kérjük, írjon Zsigmond Száva mentornak vagy  Kovács Brigitta tanszéki adminisztrátornak.

Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskola 

A BGE Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolája a társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban működik, kiemelt figyelemmel a kis- és középvállalkozásokra. Az alkalmazott tudományokra támaszkodó képzésből az akadémiai karrierpálya iránt érdeklődők mellett az üzleti szféra szakemberei is profitálhatnak. Doktori iskolánk a tapasztaltabb, gyakorlattal rendelkező pályázók mellett a mesterképzést frissen befejezett hallgatók jelentkezését is várja. Ha többet szeretne tudni, illetve jelentkezne a képzésre, kérjük, kattintson IDE.

Felnőttképzés, szakirányú továbbképzés és egyéb képzések  

A fent felsoroltakon kívül az összes képzési ajánlatunkról többet ITT tudhat meg. A Képzéskeresőben tematikusan, valamint képzési szintenként is tud keresni.