Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ
Centre of Excellence for Sustainability Impacts in Business and Society (CESIBUS)

Cél

A Fenntarthatóság Gazdasági és Társadalmi Hatásai Kiválósági Központ a BGE missziójával összhangban azért munkálkodik, hogy a fenntarthatóság és a felelősség témájában tudást teremtsen és adjon át, ehhez kapcsolódóan:

 • Magyarországi és nemzetközi kutatásokat végezzen;
 • Oktatási anyagokat állítson elő és oktatási tevékenységet valósítson meg;
 • Mindeközben együttműködjön egyetemi és vállalati partnerekkel;
 • Az egyetem falain túl is végezzen társadalmi szemléletformálási tevékenységet;
 • Biztosítsa a téma láthatóságát és a témában kutató szakemberek egyetemi szintű együttműködését, közös munkájának lehetőségét.


Fókuszterületek

Kutatás

A fenntarthatóság témáival széles körben foglalkozó kiválósági központ két fő kutatási irányban, streamben folytatja munkáját:

 • A fenntarthatóság üzleti hatásai (Sustainability Impacts in Business) – fenntarthatóság a szervezetekben és az értékláncban: Ebben a streamben a fenntarthatóság vállalati és társadalmi hatását, illetve ennek mérhetőségét kutatjuk, különös tekintettel az értéklánc integrációjára.
 • A fenntarthatóság társadalmi hatásai (Sustainability Impacts in Society) – fenntarthatóság az üzleti szférán túl is: diverzitás és esélyegyenlőség. Ebben a streamben kiemelten a fenntarthatóság társadalmi dimenzióját kutatjuk, azon belül a diverzitás és esélyegyenlőség megjelenését a vállalkozásoknál és a társadalomban.

Edukáció

A kiválósági központ kiemelt feladata, hogy kutatásaival aktuális információt nyújtson a téma állapotáról mind a BGE polgárainak, mind partnereinek, külső szereplőknek is. Az egyetemünk mindhárom karán kötelező Felelős és fenntartható vállalat című BA kurzus számára új ismeretanyagot, kutatási eredményeket biztosítunk. Ezen túl a téma horizontális megjelentetésének érdekében az egyéb tárgyakba való beépítés lehetőségét biztosító esettanulmány alapú tananyagokat készítünk. Részt veszünk hazai és nemzetközi konferenciákon, illetve projektekben is, a fenntarthatósággal kapcsolatos tudás minél szélesebb körű teremtése és hasznosítása érdekében.