Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Felvételi GYIK

Az Egyetem által meghirdetett képzéseket, határidőket, a jelentkezés módját a BGE felvételi oldalán, illetve a www.felvi.hu oldalon találod. 

Jelentkezni a www.felvi.hu felületén, e-felvételi keretében tudsz, ahová a dokumentumaidat is fel kell töltened. 

Az érettségi vizsgára történő jelentkezéssel kapcsolatban ITT, az érettségi vizsgák lebonyolításával kapcsolatban pedig ITT találsz tájékoztatást.  

A feltételek képzéstől függően változnak: 

 • Felsőoktatási szakképzésen érettségi, ahol el kell érned 240 pontot, hogy érvényes legyen a jelentkezésed. 
 • Alap és osztatlan képzésen legalább egy tárgyból emelt szintű érettségi: célszerű a meghirdetett tárgyak egyikéből, hogy pontot is számoljanak belőle. 280 pontot kell elérned, hogy érvényes legyen a jelentkezésed. 
 • Mesterképzésen megfelelő oklevél és oklevéltől függően megadott mennyiségű kreditegyezés, amit az előzetes kreditátviteli kérelemben kell kérned. Ezt a BGE oldalán találod. 

Emelt szintű érettségit bármely tárgyból tehetsz, hogy a felvételi követelménynek megfelelj, de célszerű a meghirdetett tárgyak egyikéből, hogy pontot is számoljanak belőle. 

Nem, de amennyiben utána szeretnél alapképzésen továbbtanulni, oda már kötelező lesz. 

2020-tól a felvételi bemeneti követelmény alapképzésre emelt szintű érettségi, tehát ilyen típusú érettségivel mindenképpen rendelkezned kell, vagy ha rendelkezel oklevéllel, akkor azzal kiválthatod. 

A felvételi követelményként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt, és a pontszámítás feltételeként meghatározott emelt szintű tantárgyi érettségi vizsgakövetelményt a felvételi eljárás részeként a felsőoktatási intézmény által szervezett felsőoktatási felvételi szakmai vizsgával is teljesítheted. 

A vizsgán legalább 45 százalékot kell teljesítened a megfelelt eredményhez. 

www.felvi.hu oldalon a Felvételi menüpont alatt a Szolgáltatásoknál található a Felvételi tájékoztató, amelyben a pontszámítás alatt részletesen le van írva képzési szintenként a pontszámítás módja, valamint itt található egy pontszámító kalkulátor is. 

Fontos, hogy elérd a minimum felvételi pontot, mert különben nem érvényes a jelentkezésed. 

Adott képzéseken központilag meghatározzák és előre megadják az állami ösztöndíjas képzésekre való bekerülés alsó ponthatárát, ettől azonban az Egyetem felfelé eltérhet. Ezeket a képzéseket a www.felvi.hu felületén találod. 

A képzésen megadott kapacitások, a jelentkezők száma, a pontszámok függvényében alakul ki, hogy milyen finanszírozási formára kerülsz be.  

A jelentkezéshez megfelelő oklevél és oklevéltől függően megadott mennyiségű kreditegyezés szükséges, amit az előzetes kreditátviteli kérelemben kell kérned. Az ezzel kapcsolatos információkat a BGE oldalán, illetve a www.felvi.hu -n találod.  

Akkor is szükséges krediteljárást indítanod, ha az alapszak teljes kreditértékkel kerül beszámításra, mert az eljárás részét képezi a bemeneti oklevél ellenőrzése is. 

Az Egyetem oldalán, illetve a felvételi tájékoztatóban találod a határidőket, de  

mesterfelvetel@uni-bge.hu oldalon is érdeklődhetsz. 

A képzés leírásának, azaz megfelelő link megküldése.

 • Érettségi bizonyítvány, tanúsítvány 
 • Középiskolai bizonyítvány 
 • Oklevél 
 • Többletpontok igazolására szolgáló dokumentumok 

A felvételi eljárásban megadott határidőig. 

Nem. A képzéseknél az Egyetem jelöli, hogy melyik indul majd duális formában. Az Egyetem tájékoztat majd az eljárás folyamán, hogy mely cégekhez lehet felvételizni, mi a felvételi folyamata, határideje és az egyéb tudnivalók. 

A konzultációk pénteki és szombati napokon vannak az órarendben meghatározott heteken. 

A telephelyet érdemes a specializáció alapján kiválasztani és ennek megfelelően megkezdeni a tanulmányokat, de a későbbiekben természetesen ezen lehet változtatni. 

Amennyiben az illetékes miniszter úgy dönt, akkor pótfelvételi eljárás keretében van lehetőséged még jelentkezni, ha az Egyetem meghirdeti a képzést. Ekkor kizárólag önköltséges finanszírozási formára tudsz jelentkezni. A képzésen a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint az általános felvételi eljárásban meghatározott ponthatár. 

Nem. Kizárólag önköltséges finanszírozási formára tudsz jelentkezni. 

A felvételi eljárásban meghirdetett képzésekre lehet jelentkezni, melyek elegendő számú jelentkező esetén indulnak el. A vonalhúzást követően derül ki, hogy mely képzések indulnak el. 

A BGE keresztféléves felvételi eljárásban meghirdetett mesterképzéseiről a BGE felvételi oldalán, illetve a www.felvi.hu -n tájékozódhatsz.