Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Programok - Erasmus, Campus Mundi

Erasmus+

Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja.

A mobilitás célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik programországbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését. 

Az egy tanulmányi cikluson belüli (tanulmányi és gyakorlati) összesített mobilitási időtartam maximum 12 hónap lehet. A nyertes hallgatók térítésmentesen tanulhatnak a fogadó intézményben és az Erasmus+ program keretében megítélt megélhetési támogatásban részesülnek.

A tanulmányi mobilitás célja, hogy lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy szakmai, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezzenek egy másik ország felsőoktatási intézményben.

szakmai gyakorlat célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának megértéséhez. A fogadó intézmény lehet vállalt, képző intézmény, kutatóközpont és egyéb szervezet.

A pályázattal kapcsolatos további információkat ITT TALÁLOD!

Keleti Üzleti Akadémiai Iroda (OBIC)

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésében létrejött Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC), a keleti nyelvtanfolyamok (japán, kínai, koreai, indonéz, vietnámi) és a távol-keleti interkulturális menedzsment tréning mellett egy féléves kelet-ázsiai mobilitási ösztöndíjat és kelet-ázsiai nyári egyetemi részvételi lehetőséget is kínál Neked!


Bővebb információért látogass el a BGE OBIC aloldalára vagy az OBIC hivatalos weboldalára! 

Campus Mundi

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhattak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhettek, illetve kapcsolati tőkére tehettek szert.

  • A Campus Mundi program utolsó pályázati kiírása részképzés esetén 2022. február 28-án zárul, de a mobilitást legkésőbb 2022. szeptember 30-ig meg kell valósítani.
  • Szakmai gyakorlatra 2022. június 30-ig lehet folyamatosan pályázatot benyújtani, de ez esetben is legkésőbb 2022. szeptember 30-án kell befejezni a mobilitást.

Bővebb információ:

Campus Mundi - Pályázatok - Tempus Közalapítvány (tka.hu)

BGE kontakt: kopasz.karoly@uni-bge.hu

CEEPUS

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

Bővebb információ: CEEPUS - Pályázatok - Tempus Közalapítvány (tka.hu)

BGE kontakt: kopasz.karoly@uni-bge.hu