Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Programok - Erasmus, Campus Mundi

Erasmus+

Az Erasmus+ az Európai Bizottság programja, amely az oktatást és képzést, az ifjúsági szférát és a sportot támogatja.
A pályázati program az oktatás és képzés területén mobilitási, partnerségi és szakpolitikai tevékenységek megvalósítását teszi lehetővé a felsőoktatási, a közoktatási, a szakképzési és a felnőtt tanulási szektorokban.

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ennek érdekében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

Az Erasmus hallgatói mobilitás külföldi tanulmányokra és szakmai gyakorlatra irányul.

külföldi tanulmányok pályázat célja, hogy lehetővé tegye a hallgatók számára, hogy szakmai, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezzenek egy másik ország felsőoktatási intézményben.

szakmai gyakorlat pályázat célja, hogy támogassa gyakorlat eltöltését egy másik európai ország vállalkozásánál/szervezeténél, hogy ez által segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának megértéséhez. A fogadó intézmény lehet vállalt, képző intézmény, kutatóközpont és egyéb szervezet.

A pályázattal kapcsolatos további információkat ITT TALÁLOD!

KVIK - Külföldön folytatott szakmai gyakorlatok Erasmus+ támogatásáról szóló pályázati felhívás

Keleti Üzleti Akadémiai Iroda (OBIC)

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködésében létrejött Keleti Üzleti Akadémiai Központ (OBIC), a keleti nyelvtanfolyamok (japán, kínai, koreai, indonéz, vietnámi) és a távol-keleti interkulturális menedzsment tréning mellett egy féléves kelet-ázsiai mobilitási ösztöndíjat és kelet-ázsiai nyári egyetemi részvételi lehetőséget is kínál Neked!


Bővebb információért látogass el a BGE OBIC aloldalára vagy az OBIC hivatalos weboldalára! 

Campus Mundi

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnek szert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak. Amennyiben külföldi partneregyetemeink egyikén szeretnél tanulni egy szemesztert - akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően - vagy szakmai gyakorlatot szeretnél külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferencián tartanál előadást vagy kutatnál, akkor ez az ösztöndíj Neked szól!

Campus Mundi ösztöndíjak – A világ szinte bármely országába

Mert támogatásával hallgatóink bekapcsolódhatnak a nemzetközi tudományos életbe, új országokat fedezhetnek fel, külföldi szakemberekkel ismerkedhetnek meg! A Campus Mundi ösztöndíjprogram kiemelkedő összegű támogatást nyújt a felsőoktatási hallgatók szakmai céljainak megvalósításához. A 2016 és 2021 közötti időszakban tanévente várhatóan 1 500 hallgató számára biztosítja az ösztöndíjat a program.

Legalább középszintű nyelvtudás szükséges a tanulmányok vagy a munka nyelvéből.

 • Külföldi részképzésre egy lezárt félév után benyújtható a pályázat (alap- és osztatlan képzésen a külföldi félév megkezdése előtt 2 lezárt félév szükséges), valamint aktív hallgatói jogviszony szükséges a külföldön töltött időszak alatt.
 • Külföldi szakmai gyakorlatra 1 lezárt félév után lehet már pályázni, de frissdiplomás hallgatóként is teljesíthető a külföldi szakmai gyakorlat! Várjuk szakirányú továbbképzési szakokról is a jelentkezéseket. Külföldi szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, frissdiplomásként pedig az abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység.
 • Mester- és PhD-képzés alatt külföldi rövid tanulmányút keretében konferencia-előadás vagy poszter-prezentáció megtartására, továbbá kutatási vagy művészeti tevékenység megvalósítására lehet pályázni.

Kiemelkedően magas támogatások várnak a nyertes pályázókra:

 • részképzés és szakmai gyakorlat esetén az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200 000 – 350 000 Ft - ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt;
 • rövid tanulmányút megvalósításához célországtól és az időtartamtól függően 7 440 és 24 800 Ft/nap között lehet a támogatás összege. Az 1000 km-nél távolabbi utazásokhoz útiköltség-támogatás is igényelhető.

Külföldi részképzés és szakmai gyakorlat esetén folyamatosan lehet jelentkezni, de javasolt a tervezett tevékenység kezdő napja előtt 3 hónappal benyújtani a pályázatot. A pályázatírás megkezdése előtt kérjük, egyeztessenek a Nemzetközi Irodában az egyetemi határidőkkel kapcsolatban!

Rövid tanulmányútra évente két pályázati fordulót hirdet a Tempus Közalapítvány, a pályázati határidő minden évben április 10-e 23.00 óra és október 10-e 23.00 óra. További részletek a Tempus Közalapítvány honlapján!

Kitől kérdezhetek Campus Mundival kapcsolatban?

BGE KKK hallgatóinak:

ügyfélszolgálati ügyintéző
 • Iroda: 1165 Budapest, Diósy Lajos u. 22-24.
 • Iroda: KF-18
 • Telefon: +36 1 467-7800
 • Belső mellék: 349
 • Email: hszo.kkk@uni-bge.hu

BGE PSZK hallgatóinak:

mobilitási referens

CEEPUS

A CEEPUS csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye hallgatói és oktatói mobilitások lebonyolítását, speciális kurzusok, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.

CEEPUS kapcsolattartó

További lehetőségek

A fenti, közvetlen intézményközi megállapodásokon túl hallgatóink számos további ösztöndíjas lehetőség révén utazhatnak külföldi részképzésre, tanulmányútra. Ezek közül külön említést érdemel:

• az Egyesült Államokbeli Fulbright-ösztöndíjas program.