BGE központi honlap
Hallgatóknak
EN - English

BGE Hallgatói fiók

  • Felvettek, hogyan tovább?
      • Elsőveseknek
      • Az első lépések a BGE-n
      • Online beiratkozás
      • Bejelentkezés az egyetem informatikai rendszereibe
      • Adatvédelem, biztonság és etika
      • Nyelvtanulás
      • BGE a közösségi médiában
  • Tanulmányi ügyek
      • Tantervek
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Szakirányú továbbképzés
      • Előrehaladás ellenőrzése
      • Évfolyamtájékoztatók
      • Tanulmányok
      • Félévi feladatok
      • Kérelmek
      • Specializáció-választás
      • Szakdolgozat
      • Szakmai gyakorlat
      • Záróvizsga
      • Rövidített alapképzés
      • Hallgatói tudományos és szakmai lehetőségek
      • Hallgatói Követelményrendszer
      • Pénzügyek
      • Finanszírozási feltételek
      • Ösztöndíjak
      • Állami ösztöndíj és átsorolás
      • Diákhitel
      • További díjak
      • Szolgáltatások
      • Nyelvtanulás
      • Egyetemi Könyvtár
      • Egyetemi Kollégium
      • Informatikai szolgáltatások
      • Állásportál
      • Vizsgaközpont
      • Idegen nyelvi és nemzetközi lehetőségek
      • Idegen nyelvi lehetőségek
      • Szakmai tárgyak angolul
      • Mobilitási lehetőségek
      • Partnerintézmények
      • Ügyintézés
      • IDŐPONTFOGLALÁS
      • Problémamegoldás
      • Hallgatói Ügyfélszolgálat
      • Hova fordulj a kérdéseiddel?
      • Ügyintézés a tanszéken
  • Hallgatói élet
      • Közösségek és lehetőségek
      • Hallgatói Önkormányzat
      • Hallgatói Öntevékeny Csoportok
      • Önkéntesség
      • Mentorprogramok
      • Vállalati Mentorprogram
      • Hallgatói jóllét
      • Mentálhigiénés tanácsadás
      • Fogyatékossággal élő hallgatók támogatása
      • Esélyegyenlőség és sokszínűség
      • Sport
      • Testnevelés
      • Sportolási lehetőségek
      • Élsportolói program
      • Hallgatói versenyek
Nyitólap >
Gasztrokommunikáció
BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Gasztrokommunikáció
Gasztrokommunikáció
Kurzus neveGasztrokommunikáció
TárgykódGAIO0PA02
Kurzuskód / CP linkVGRRMNVE01
SzervezőKereskedelem és Marketing Intézet, Vendéglátás Tanszék
Tárgy jellegeszabadon választható, gyakorlat
Rövid tartalom

​​A hallgatók megismerkednek a vendéglátóhelyek marketing és kommunikációs kihívásaival, a stratégiaalkotás folyamatával, valamint a konkrét kommunikációs eszközökkel, csatornákkal, megoldásokkal.Elmélet: 1) Bevezetés a gasztro marketingbe: csatornák, lehetőségek, piacismeret, Covid előtt és után, trendek. 2)  Gasztronómia mint üzletág, a piaci szegmensek ismertetése 3) Marketing stratégia felépítése, egyes részek mélyebb ismerete (SWOT, versenytárselemzés, árazási stratégiák) 4) Online marketing, Facebook, Instagram, Google Cégem, Tripadvisor, Tiktok 5) Hirdetéskezelés (Facebook-Instagram, Google, YouTube, Tiktok) 6) Offline marketing lehetőségek (indoor, plakát, citylight, szórólap, törzsvásárló kártya, ….) 7) Példák elemzése a gasztronómia területéről Gyakorlat: 1) Csapatok alakítása 2) A gyakorlati feladat elemzése, nehézségek, lehetőségek, tippek, trükkök a gyors content gyártáshoz 3) Egy fiktív vendéglátóhely marketing stratégiájának felépítése 4) A fiktív vendéglátóhely kommunikációs és hirdetési stratégiájának létrehozása 5) Mire van szüksége egy marketing freelancernek, hogy gasztro marketinggel foglalkozzon 6) Összefoglalás, záró feladat prezentálása a diákok felé 7) Gyakorlati feladat elkészítése: Gyakorlati feladat, amely során a csapatok kapnak 1-1 doboz pizzát, amiből ki kell hozniuk 1 tiktok videót, 2 db Facebook posztot, 3 db Instagram storyt) Fakultattív Teams óra: Az előadóval előre megbeszélt időpontban lehetőség van az elkészült feladat átbeszélésére, értékelésére

Félév2022/2023/2
Előadók

​Tanai Levente, Account Manager - Hypin'

Kurzus nyelvemagyar
Féléves óraszám16
Órarendi igény
Kreditérték2
Beszámítás
Hallgatói körValamennyi BGE hallgató
Létszám20
Értékelés

Beadott csoportos házi dolgozat alapján

További információ

tanai.levente@hypin.hu

Egyéb
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.13.6
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Sajtószoba
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette