Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Partnerségeink
Egyetemünk hagyományosan erős kapcsolatban áll az üzleti szférával, és remek partneri együttműködéseket alakítottunk ki a gazdasági élet minden területén. Mi a BGE-n hiszünk abban, hogy együtt, közösen tehetünk hazánk gazdaságának kulcsszereplőiért, a hazai kis- és középvállalkozásokért, valamint a vállalkozási hajlandóság növeléséért.  


A vállalkozási hajlandóság növelésére nagy szükség van, mert a (egyébként Magyarországon a BGE által képviselt) GUESSS nemzetközi kutatás eredményei szerint a magyar fiatalok alig pár százaléka tervez vállalkozói karriert az egyetemi évek után. A fiatalok, és különösen az egyetemisták vállalkozási hajlandóságának növelése fontos gazdasági és társadalmi hatású ügy, amiért elkötelezetten dolgozunk. Hiszünk benne, hogy együttműködések révén még többet tehetünk, és az elmúlt években számos partnerre találtunk ebben hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Az alábbiakban kifejezetten a vállalkozásfejlesztés témaköréhez kapcsolódó együttműködéseink közül mutatunk be néhányat, hogy segítsük a hozzánk való kapcsolódást.  

A Demján Sándor Alapítvánnyal Vállalkozásfejlesztési Kutatói és Oktatói Ösztöndíjat alapítottunk 2019 őszén a hazai vállalkozásfejlesztés tudományos kutatásának és oktatásának támogatására. Hazánk egyik legkiválóbb üzletembere, Demján Sándor egyetemünk jogelőd intézményének egykori diákja volt. Értékteremtő munkásságának és szellemi örökségének tiszteletére a BGE Alkotmány utcai épületében róla elnevezett előadótermet is avattunk. 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) több éve működünk együtt azért, hogy inspirációt és hasznos tudást nyújtsunk a fiataloknak a vállalkozói léttel kapcsolatban. Az első siker a kifejezetten a kreatívipari vállalkozásokra fókuszáló, alkalmanként száznál is több nézőt vonzó “COLLAB powered by Budapest LAB & MOME+” rendezvénysorozat volt. Majd 2018-ban startolt a „COLLAB - Üzleti terv egy hét alatt” kurzus, ahol a hallgatók az együttműködést is megtapasztalva kis csapatokban, innovatív módszertanunk segítségével ismerik meg egy hét alatt, hogy milyen gondolkodással lehet megalapozni egy üzleti vállalkozást. A legjobb visszajelzés, hogy a félévente meghirdetett kurzusra folyamatosan egyre nagyobb a túljelentkezés.  

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) 2018 tavasza óta dolgozunk együtt, hogy erőforrásainkat közösen felhasználva segítsük a fiatalok vállalkozóvá válását, a hazai vállalkozói kultúra fejlesztését, továbbá a jól működő kétoldalú szakmai kapcsolatok kialakítását a felsőoktatási intézmények és az üzleti szféra között.  

A K&K Magazinnal rendszeresen szervezünk kifejezetten családi vállalkozások vezetőinek szóló teltházas, több mint száz cégvezetőt vonzó konferenciákat. A gyakorlatias és interaktív rendezvény lehetőséget ad rá, hogy a BGE releváns kutatási eredményei közérthető formában eljussanak az érintettekhez, akik hasznosítani tudják azokat cégük sikeresebb működtetése érdekében. Emellett lehetőséget teremtünk arra, hogy a vállalkozók egymás tapasztalataiból is tanulva készülhessenek fel a cégátadással kapcsolatos kihívásokra. 

Egyetemünk emellett sikeres hazai, uniós és nemzetközi pályázati tevékenységet folytat számos, a hazai vállalkozásokhoz, azon belül kiemelten a kkv-szektorhoz kapcsolódó területen.  Az utóbbi években több olyan fejlesztési projekt is megvalósult, amely célja megoldást találni valamilyen vállalati problémára, például iskolarendszeren belüli és kívüli komplett képzésekkel, oktatási anyagokkal, valamint üzleti mentorok készségfejlesztésével. A BGE célja, hogy a jövőben még szorosabban együttműködjön magyarországi vállalkozásokkal, akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megvalósításán keresztül is. 

Az  Egyetemmel való sokféle együttműködési lehetőség között iparágtól és mérettől függetlenül minden vállalkozás találhat számára érdekeset, hasznosat.  

KAPCSOLAT

Ha szeretne többet megtudni,

olvassa el értékajánlatunkat ITT.

Ha kifejezetten a vállalkozásfejlesztés témájában szeretne hozzánk kapcsolódni,

keresse kérdéseivel, javaslataival a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központot.

Ha még nem tudja pontosan, hogyan tudna hozzánk kapcsolódni,

írjon email címünkre és segítünk abban, hogy megtaláljuk az Egyetemen belül a legmegfelelőbb partnert a vállalkozása számára.