Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Rendezvények és tudásmegosztás
A BGE-n kiemelt feladatunknak tekintjük a tudásmegosztást az egyetem falain belül és kívül egyaránt. Emellett fontos számunkra, hogy biztosítsuk belső közösségünknek a lehetőséget a szakmai kapcsolatok kialakítására, a jó gyakorlatok megismerésére és átadására, valamint, hogy teret adjuk az inspiráló szakmai beszélgetéseknek, programoknak. Ennek érdekében egyetemünk számos külső tudományos programhoz csatlakozik, ad helyet szakmai konferenciáknak és maga is aktívan szervez tudományos eseményeket. Évente ismétlődő eseményeinkről bővebben itt olvashat.

BGE Kutatói Nap és KUSZA

A Kutatói Nap saját kezdeményezésű rendezvénysorozatunk, melyet 2017-ben indítottunk útjára. Minden évben tavasszal rendezzük meg gondolatébresztő előadásokkal és inspiráló beszélgetésekkel, sokszínű és meghatározó kutatásokkal – vagyis minden olyannal, ami kimagaslóvá, ugyanakkor megfoghatóvá teszi az alkalmazott tudományokat. Az esemény célja, hogy az egyetemi kutatások és kutatócsoportok szélesebb körben is bemutatkozhassanak egymásnak és minden egyetemi polgárnak.

A BGE szakkollégiumokban tevékenykedő hallgatók összehozását célzó KUSZA (Kutató Szakkollégisták és Diákok Konferenciája) szintén saját kezdeményezésű eseménysorozat, ahol szakkollégista és az Új Nemzeti Kiválóság Programban ösztöndíjat nyert hallgatóink találkozhatnak és ismerkedhetnek meg egymással, bemutatva az egyetemi közösségnek tudományos munkájukat. Hagyományosan a KUSZA-n adjuk át a Kiváló Mentori Díjat a tehetséggondozásban leginkább kiemelkedő oktató és kutató kollégáinknak. 

A két rendezvényt 2020-tól egybevonva szervezi az egyetem.

Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudományos Akadémia minden ősszel megrendezi a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) című országos programsorozatot. Egyetemünk hagyományosan nemzetközi konferenciával csatlakozik a programsorozathoz, minden évben más-más témára fókuszálva az alkalmazott tudományok területéről. Az MTÜ-n adjuk át a Tudományos Díjakat azoknak a BGE-s oktatóknak, kutatóknak, akik a folyó évet megelőző évben kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtottak. Bővebben ITT.

Kutatók Éjszakája

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a Kutatók Éjszakája kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, és megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Egyetemünk évről évre csatlakozik ehhez a rendezvénysorozathoz, hogy látványos workshopokon, gondolatébresztő előadásokon, és inspiráló beszélgetéseken keresztül mutassa be a BGE sokszínű és meghatározó kutatásait – tehát mindazt, ami kimagaslóvá, ugyanakkor megfoghatóvá teszi a tudományos életet. Bővebben ITT.

TDK Konferencia

Egyetemük minden karán sikeres Tudományos DiákKörök működnek, melyek célja a mentorálás, a tehetséggondozás, a tudományos élmények közös felfedezése, az izgalmas területek kutatása. A hallgatók az általuk választott izgalmas témában TDK konzulensük segítségével kutatást végeznek, eredményeiket TDK dolgozatban foglalják össze, majd bemutatják azokat a BGE TDK Konferenciáján, melyet minden évben más karunk rendez. Az egyetemi szintű TDK konferencián elért eredmények alapján szerezhetnek hallgatóink jogosultságot arra, hogy az Országos Tudományos Diákköri Konferencián képviseljék Egyetemünket. Bővebben ITT.