Víz, tea és csokoládé a gasztronómia világában
Víz, tea és csokoládé a gasztronómia világában
Kurzus neve | Víz, tea és csokoládé a gasztronómia világában |
---|---|
Tárgykód | VIAN0PA02 |
Kar | KVIK |
Szervezeti egység /tanszék | Vendéglátás Tanszék |
Tárgy jellege | Szabadon választható, elmélet + gyakorlat |
Rövid tartalom | A hallgatók megismerik a tea történetét, a különböző teafajtákat, a teakészítés szabályait. Megismerik a víz szerepének fontosságát a gasztronómiában, valamint a megfelelő borokhoz illő ajánlásukat. Különböző fajta vizeket fognak érzékszervileg bírálni, majd ezekkel a vizekkel készített teákat kóstolnak és hasonlítanak össze. Megismerkednek a csokoládé történetével, fajtáival, feldolgozásának lépéseivel, a minőségi csokoládé kritériumaival és a legújabb csokoládé trendekkel. Készíteni fognak teával és csokoládéval készült fogásokat |
Kurzus nyelve | magyar |
Kreditérték | 2 |
Hallgatói kör | BGE valamennyi hallgatója |
Max. létszám | 20 |
Értékelés | Gyakorlati jegy: 25 db 2 pontos kérdésből álló coospacteszt kitöltésével, összesen 50 pont alapján kapja meg a gyakorlati jegyet. Elégtelen: 0 - 30, Elégséges: 31 - 35, Közepes: 36 - 40, Jó: 41 - 45, Jeles 46 - 50 |
Kurzusfelelős (további információ) | Hidvégi Hedvig |
Előadók | "Hidvégi Hedvig (Vendéglátás Tanszék), Fabók MIhály, óraadó" |
További információ | A hallgatók képesek lesznek a különböző borokhoz illő vizek ajánlására a vendéglátásban, valamint a teák szakszerű elkészítésére és ajánlására a vendégek részére. Megismernek különböző tea és csokoládé felhasználásával készült fogásokat. |
Egyéb | |
Óraidőpont, helyszín | Neptunban |