Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Kapcsolódj hozzánk!
A Miért jó neked? oldalon bővebben írtunk arról, hogy miért fontos a BGE közössége számára a fenntarthatóság: a lényeg, hogy közösen tehetünk egy élhetőbb és fenntarthatóbb világért, és ezt valóban csak együtt tudjuk megteremteni. Bízunk benne, hogy azért látogattál erre az oldalra, mert szeretnél valamilyen módon csatlakozni, ennek előre is örülünk, az alábbiakban pedig részletezzük, hogy ezt miként teheted meg.


Ha még nem tudod pontosan, hogyan tudsz csatlakozni, akkor kövesd az eseményeinket és tudj meg többet! 

Érdemes figyelemmel kísérni a BGE Facebook oldalát továbbá a honlap események menüpontját, ahol írunk a várható programokról, rendezvényekről, amelyhez csatlakozni tudtok, legyen szó az Önkéntesség Hetéről, a Kutatók Éjszakájáról, BGE Napról és még sorolhatnánk… Reméljük, hogy találkozunk! Addig is itt egy kis kedvcsináló: :)

Ha elszántad magad, akkor ajánljuk a BGE a Közösségért kezdeményezést! 

A BGE oktató és kutatóintézményként elkötelezett a tudásmegosztás iránt, és az Egyetemi polgárokért vállalt felelősség mellett fontosnak tartjuk, hogy saját eszközeinkkel támogassuk a tágabb értelemben vett közösséget is. Ezért a közelmúltban létrehoztunk egy platformot, melyen belső közösségünk jelenleg létező szellemi termékeit tesszük elérhetővé egymás és a külvilág számára, továbbá önkéntes személyes felajánlásokat gyűjtünk. A BGE a Közösségért oldalban benne van minden, amit magunkról gondolunk: szakmaiság és felelősség – Egyetemünkért, a mintegy 18. 000 hallgatónkért és a tágabb értelemben vett közösségért is. Büszkék vagyunk rá, hogy jelenleg több mint 15 azonnal hozzáférhető tartalom és 150 személyes felajánlás érhető el, és reméljük, hogy általad tovább tudjuk bővíteni a sort!

Már saját konkrét ötleted is van? Szívesen indítanál fenntarthatósági projektet? - Oszd meg velünk, hogy támogatni tudjunk! 

A BGE-n fontosnak tartjuk, hogy a felelős gondolkodás és a tudatos lépések meghatározzák a döntéseinket, legyen szó hosszú távú fejlesztésekről vagy a mindennapi ügymenetről, beleértve az egyetem teljes közösségét. Ha látsz olyan területet, ahol szerinted jót tehetünk, javíthatjuk folyamatainkat, kis odafigyeléssel vagy akár nagyobb fejlesztéssel valódi hatást tudunk elérni, akkor feltétlenül küldd el nekünk az űrlap segítségével. Ez számodra a részletek végiggondolását segíti, számunkra pedig a közös gondolkodást a főbb szempontok mentén: a kezdeményezés konkrétan mely stratégiai célhoz kapcsolódik, nagyjából milyen költséggel jár (ha tudsz rá becslést adni), milyen időtávban lehet gondolkodni, személyesen is hozzá tudsz-e járulni a projekthez, és milyen hatást lehet vele elérni.

A beérkezett pályázatokat negyedévente tárgyalja a Fenntarthatósági Hálózat, és javaslatot tesz a vezetőség részére, hogy mely projekteket és milyen ütemezéssel lehetne megvalósítani. Amint a kezdeményezés zöld utat kap, már indítjuk is a folyamatot! :)

Ha bármilyen további kérdésed merül fel, elküldheted a fenntarthatosag@uni-bge.hu címre! 

Fenntarthatósági Központ