Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Miért jó Neked?
De mit tehetnék én egyedül? - gondolta 7,7 milliárd ember.
Anonim
A Budapesti Gazdasági Egyetemen hiszünk abban, hogy a felelős és fenntartható jövő mindenkinek az ügye - és abban is, hogy ezért közösen tudjuk a legtöbbet tenni.


Elgondolkodtál már azon, hogy mit okoz a klímaváltozás és milyen hatással lesz életünkre? Tudtad, hogy a világ vízkészletének kevesebb mint 1%-a, ami azonnal hozzáférhető és alkalmas fogyasztásra? És azt, hogy becslések szerint évente 500 milliárd műanyag zacskót használunk világszerte, átlagosan 12 percig, ami után hulladék lesz belőle, aminek azonban mindössze 1%-a kerül újrahasznosításra? Arról hallottál, hogy a túlfogyasztás következtében tavaly július 29-re már feléltük a teljes évre jutó erőforrásokat, amelyeket a bolygónk fenntartható módon képes előállítani?

Számodra is sokat adhat a szervezet, amennyiben bármelyik szempont eszedbe jutott már: 
 • Aggaszt a saját generációd és a következők jövője, de nem tudod, hogy mit lehetne tenni?
 • Hiszel abban, hogy közösen, apró és nagyobb változtatásokkal tudjuk jobbá és élhetőbbé tenni a világot?
 • Van egy jó ötleted, ami környezeti, társadalmi, vagy akár gazdasági szempontból felelősebb megoldás lenne a mostaninál?
 • Láttál egy jó gyakorlatot, amivel jobbá tehetjük az életünket, mindennapjainkat, saját munkádat vagy akár a munkakörnyezetedet? Esetleg javaslod annak bevezetését a BGE-n?
 • Nem önkénteskedtél eddig, de a jövőben szeretnél? Vagy önkénteskedtél, és ezt a jövőben is folytatnád?
 • Szeretnél egy nyitott közösséghez csatlakozni és nagyobb társadalmi hatást elérni?
Bízunk benne, hogy csatlakozol hozzánk, amennyiben te is egy élhetőbb világot szeretnél! Mi azon vagyunk, hogy ezt megteremtsük az egyetem falain belül és azon kívül egyaránt. 

A BGE stratégiai céljai között szerepel a Felelős és Fenntartható egyetem, amit csak a belső közösségünk aktív közreműködésével tudunk megvalósítani. Egyetemünkön külön csapat foglalkozik a fenntarthatóság témájával, támogatva a BGE-t abban, hogy ez a fajta tudatosság a működésünk minden területén megjelenjen, továbbá a hallgatóink ezzel a tudással és értékekkel felvértezve hozzanak a jövőben felelős döntéseket. Mi már tudjuk, hogy ez mennyit erőt ad. Itt a lehetőség, hogy te is tagja legyél egy inspiráló közösségnek és egy izgalmas utazásnak. Várunk :)

Kezdd az ismerkedést itt!

BGE a KözösségértKapcsolódj hozzánk!Csapataink

2019 tavaszán a koronavírus veszélyhelyzet idején, de azon jóval túlmutatva létrehoztuk a tudás- és segítségmegosztó platformunkat, amelyhez te is tudsz csatlakozni!

Ha eddig nem tudtad, hogy miként lehetne a jobbító ötleteidet megosztani, most itt a lehetőség és a felhasználóbarát felület erre!

Tudtad, hogy az egyetemen Fenntarthatósági Tanács, Hálózat és Központ is működik? Ismerkedj meg velünk!