Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
A BGE-ről dióhéjban
A BGE Magyarország első számú üzleti képzést nyújtó egyeteme, mely a gazdaságtudomány területén – többek között turizmus-vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint emberi erőforrások szakon – közel 18.000 hallgatót képez. 


Jogelődünk, a Budapesti Gazdasági Főiskola 2000. január 1-jén jött létre, de elődintézményeink jogfolytonossága révén több mint 160 éves szakmai múltra tekinthetünk vissza. Intézményünk 2016 januárja óta Budapesti Gazdasági Egyetem néven, alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja oktatási és kutatási tevékenyégét. 

Három karunk Budapesten működik: a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK), a Külkereskedelmi Kar (KKK), valamint a Pénzügyi és Számviteli Kar (PSZK)

Piaci elismertségünket élményalapú, gyakorlatorientált, a piaci igényekhez illesztett képzési struktúránknak köszönhetjük. Fenntarthatósági törekvéseink, nemzetköziesedési folyamataink és vállalkozásbarát szemléletünk pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a BGE Magyarország első számú üzleti képzést nyújtó egyetemévé vált.