Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE PSZK Kollégium

Az 1982-ben épült, 1984-ben átadott intézményt az akkori Pénzügyi és Számviteli Főiskola és a Külkereskedelmi Főiskola építtette.

A Kollégiumi Bizottság (KOB) irányítja két közgyűlés között a hallgatók kollégiumi életét. E kilenctagú csapat az alapszolgáltatásokon túl ápolja a kollégiumi hagyományokat, és egyéb szolgáltatásokat biztosít (az aktuális eseményekről a Kollégium Facebook-oldalán olvashatnak a hallgatók).

Az Egyetem/Kar állami és gazdasági vezetésével kialakított jó kapcsolat egyik alappillére annak, hogy e bentlakásos intézmény épüljön és fejlődjön. A KOB véleményének figyelembevételével nagy gondot fordítunk a javításokra, felújításokra és fejlesztési elképzelésekre is. Fontos szempont számunkra a minőségbiztosítás kérdése, ennek folyamatos figyelemmel kísérése, melyet az önkormányzat véleményének kikérése mellett fórumok és felmérések segítségével kívánunk szinten tartani. 

Ugyanúgy törekszik a hallgatók szakmai gyakorlatán túl, a nyári időszakban (július - augusztus), a Budapesten dolgozni vágyó kollégistáknak is szálláslehetőséget biztosítani. 

Úgy érezzük, hogy a Kollégium optimális lehetőségeket nyújt mind hallgatóink, mind vendégeink számára.

 • Egy főre jutó nettó havi átlag jövedelem
 • Speciális igazolások
 • A hallgató lakóhelye és a képzési hely közötti távolság
 • Tanulmányi eredmény/felvételi pontszám
 • Tudományos, szakmai tevékenység eredmény
 • Közéleti, közösségi és sport tevékenység


Az épület (Bérlemény – Belvárosi Albérletház), mely a Belváros részét képezi, az Astoriától 200 méterre, 300 hallgató számára nyújt izgalmas környezetet a nyugodt pihenéshez, az eredményes tanuláshoz, a szabadidő kulturált eltöltéséhez.  

Az alapszolgáltatás biztosítja a bentlakók számára a mosási, főzési és az internetcsatlakozási lehetőséget. 

BGE jelenleg hatályos HKR (BGE Hallgatói Követelményrendszere) 1. számú melléklete alapján: 

A hallgatók a bérleményben IV. kategóriájú szobákban vannak elhelyezve, ahol a szobán belül teljes vizesblokk található: 

 • állami ösztöndíjas hallgatók térítési díja 17.475.-Ft/hó
 • önköltséges hallgatók térítési díja 29.125.-Ft/hó


A 2022/23. tanévben ismét a Bérleményben, a Belvárosi Albérletházban szállásoljuk el a felvett hallgatóinkat. Indok: még tart a Kollégium melletti építkezés, mely egy év múlva már szuper könyvtár-közösségi tér szolgáltatással áll a hallgatók rendelkezésére. 

A Bérlemény ideális terepe az egyetemi korosztálynak, szinte minden tekintetben (programok, szórakozás, közlekedés, pályaudvarok megközelíthetősége stb.) Egyetlen hátránya, hogy be- és kiköltözésnél nem lehet a védett övezet miatt behajtani az utcába. 

Részletesebb infók rólunk: www.bagolyvarkoli.eu   

Kollégistákkal a kollégistákért…