Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott területre vonatkozó információkat fogsz látni.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Diákhitel
Hétköznapi megélhetésedhez szeretnél anyagi segítséget? Akkor a szabad felhasználású Diákhitel1-re van szükséged. Ha az önköltséged díját finanszíroznád, akkor pedig a Diákhitel2 nyújt számodra tökéletes megoldást. Válaszd a legkedvezőbb pénzügyi segítséget és váltsd valóra terveidet a diákhitellel!


Diákhitel 1  

A szabad felhasználású Diákhitel1 képzési formától függetlenül elérhető minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 45 év alatti hallgatónak. 

A szabad felhasználású diákhitel esetében évente 10 hónapon át akár havi 70 ezer forint is igényelhető. Külföldi részképzés (pl. Erasmus) esetén havi 140 ezer forintot is felvehetsz. 

A pénz átutalással érkezik a számládra. Ha szeretnéd, havonta folyósítjuk, de ha Neked kényelmesebb, akkor félévente egy összegben is megkaphatod. 


Diákhitel 2 

Diákhitel2-ből a képzésed költségét fedezheted, kizárólag önköltséges, 45 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóként. 

Az adott félévi Diákhitel2 összege az adott képzésre meghirdetett önköltségi díjjal egyenlő. 

A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azonban ahol az intézmény külön térítési díjat számol fel az idegen nyelven történő oktatásért, az önköltséges hallgatóként Diákhitel2-ből is fizetheted azt. 

A Diákhitel Központ az igényelt összeget közvetlenül a felsőoktatási intézményeknek utalja, így az valóban a képzés finanszírozását szolgálja. 

 

Igénylés: 

Bármely hitel igényléshez az alábbi dokumentumaidra van szükséged: 

 • személyazonosító igazolvány vagy gépjárművezetői engedély vagy útlevél,
 • lakcímkártya, 
 • adóazonosító jel,
 • saját bankszámlaszám. 


Igényelni online felületen tudsz: 

 1. Szerződéskötés e-aláírással Neptunból 

(előnyei: gyors, papírmentes, nem kell személyesen megjelenned) 

Lépései: 

 • A Neptunban automatikusan kitöltésre kerül az adatlap. 
 • Ügyfélkapus aláírással hitelesítheted.
 • A szerződésed e-mailben érkezik hozzád. 


 1. Online igénylés személyes leadással (www.diakhiteldirekt.hu) 

Lépései:

 • Az adatlapot töltsd ki a Diákhitel Direkten.
 • A szerződést személyesen aláírhatod a BGE kari Hallgatói Szolgáltatási Osztályán, a Diákhitel Központ Ügyfélszolgálatán vagy a Diákhitel Központ partnereinél.

 

Fontos: 

Egyszer kell csak igényelned a tanulmányaid folyamán, bármikor szüneteltetheted a folyósítást, ekkor a Diákhitel Direkt fiókodban a szükséges nyomtatványt töltsd ki ehhez. 

Igénylésed utáni teendőid a Neptunban:  

 1. Kiírásra kerül a Neptunban az önköltséged/idegen nyelvi hozzájárulás díja  erről rendszerüzenetet kapsz, a fizetési határidő a regisztrációs hetet megelőző hét utolsó munkanapja. 
 2.  Rögzítsd fel a Diákhitel szerződésszámot (Pénzügyek/Beállítások/Diákhitel 2)!
 3. A kiírt tételekhez is rendeld hozzá (Pénzügyek/Befizetés válaszd ki az önköltségeddel egy vonalba található jelet, majd a + Diákhitel feliratot, majd hagyd jóvá a felugró ablakot!)! 

 További információkra van szükséged? Látogass el a www.diakhitel.hu–ra !