Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Félév aktiválása
A tanulmányaid során csak egyszer kell beiratkoznod, a felvételi után. A további félévek esetében a félévet aktívra vagy passzívra tudod regisztrálni, attól függően, hogy kívánod folytatni a tanulmányaidat vagy átmenetileg szüneteltetnéd azokat.  


Félév regisztrálása aktív félévre: 

Félévet regisztrálni a regisztrációs időszakban lehet, melyről tájékoztatást kapsz. Ez az időrendben is közzé van téve és a Neptunba belépve az Időszakok menüpontban is megtalálod.  

 • Az aktív félévre való regisztráció feltétele, hogy legyen legalább egy felvett tárgyad. Ezt már korábban megtehetted az előzetes tárgyfelvétel alkalmával vagy a tájékoztatóban megadott időszakban. >> Kurzusfelvétel 
 • A regisztráció és a tárgyfelvétel további feltétele az önköltségi/idegen nyelvi hozzájárulás díjának 45 százalékának befizetése, amelyet a regisztrációs hetet megelőző hét utolsó munkanapjáig tudsz teljesíteni.  
 • Amennyiben diákhitelből rendezed a kiírt önköltségedet vagy az idegennyelvi hozzájárulásod díját, akkor ne feledkezz meg róla, hogy (Diákhitel2 esetén) rögzítsd a szerződésszámodat a Neptunban és a tételhez is rendeld hozzá, melyről emlékeztetőt ITT olvashatsz! 

A fizetési lehetőségekről részletesen tájékozódhatsz a Képzési díjak befizetése alatt. 

Kérjük, figyelmesen nézd meg, hogy ezen tételeken kívül még nincs-e bármilyen más aktív tételed, amelynek a fizetési határideje lejárt, mert ez is megakadályozhatja a sikeres féléved megkezdését! 

Ha bármelyik fenti lépést kihagyod, nem tudsz sikeresen regisztrálni félévet! 

Utólagos regisztrálás 

Amennyiben vettél fel tárgyakat a félévre, de még nem regisztráltál, akkor automatikusan passzív félévre kerülsz. Erről az Oktatási Központ Neptun üzenetben felhívja a figyelmedet. 

Ebben az esetben mulasztási díj megfizetése mellett utólagos bejelentkezési kérelemmel kérheted bejelentkezésed aktív félévre az Ügyintézés/Kérvények menüpontban Utólagos bejelentkezés aktív félévre kérvénnyel leadásával. 

A kérvény leadásának a feltételei: 

 • rendelkezz legalább egy felvett tárggyal, 
 • önköltségesként az első részlet teljesített legyen, 
 • Diákhitel esetén a szerződésszámodat már előzetesen rögzítetted, 
 • idegen nyelvi képzésen a hozzájárulás első részlete teljesített legyen 

Bármelyik hiánya esetén nem tudod a kérelmet beadni! 

FONTOS, hogy a Neptun által kiírt mulasztási díjat (kérelem díja 3 500 Ft) befizesd, mert ennek hiányában nem tudod a kérelmet leadni. A  kérelem lezárását követően, ha ki is egyenlíted a tételt, már NEM tudod beadni a kérelmet!