Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
2022. január 12.
XX. Közös Jövőnk Környezetvédelmi Verseny
Felhívás
a XX. Közös Jövőnk Környezetvédelmi Versenyre való jelentkezéshez


A Közös Jövőnk Környezetvédelmi versenyt 2002-ben hozták létre azzal a szándékkal, hogy egy akkor még a közoktatásban kevésbé megjelent témát, a környezetvédelmet közelebb hozzuk a fiatalokhoz. Kezdetben körzeti versenyként a környék iskoláit, diákjait igyekezték megszólítani. Később már inkább megyei, majd 2014-től országos versenyként hirdették meg a közben rangos eseményként emlegetett megmérettetést. 

A jelenlegi kiírásban a versenyt kiterjesztették az egész Kárpát-medencére és három korosztályra, azaz ebben a tanévben már az általános iskolások mellet a középiskolások és a felsőfokú képzésen részt vevők jelentkezését is várják. Még egy fontos változás történt: ettől a tanévtől átálltak a digitális versenyzésre, ezzel is mérsékelve környezetre gyakorolt káros hatást. A verseny kijelölt témaköreiben igyekszik a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölni, több oldalról közelíteni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a versenyzőket. A szervezők a verseny fordulói során igyekeznek a versenyzőket minél izgalmasabb és élményszerűbb módon bevinni a klímaváltozás erdejébe, hogy az ottani tapasztalatokkal felvértezve, képviselhessék megváltozott gondolataikat, véleményüket a kortársak felé.

 

A rendezvény fővédnöke: Dr. Áder János köztársasági elnök

 

Megnyílt a jelentkezési felület a XX. Közös Jövőnk Kárpát-medencei Környezetvédelmi Versenyre!

A korábbi évekhez hasonlóan 3 korcsoport számára került meghirdetésre a verseny. Általános és középiskolások csapatban versenyezhetnek, míg az egyetemisták egyéni munkában mérhetik össze a tudásukat. 

Az 1. korcsoportba tartozó általános iskolás diákok az első, illetve a második forduló alkalmával egy-egy online feladatsort kell kitölteniük, majd a harmadik fordulóban egy írásbeli feladatlap kitöltését követően szóban is számot kell adni a tudásukról.

A 2. korcsoportba tartozó középiskolás diákok a 3 megadott témakör közül kell egyet kiválasztaniuk és munkavázlatot készíteniük. A 2. fordulóba jutott csapatoknak ezt a témakört kell bővebben kidolgozniuk, majd a harmadik fordulóban szóban is be kell mutatniuk a kidolgozott munkájukat. 

Az első két korcsoport esetén a csapatok 2-4 főből állhatnak! 

A 3. korcsoportba tartozó egyetemi hallgatók egyénileg versenyeznek. Az első forduló alkalmával a meghirdetett 5 környezetvédelmi téma közül kell egyet kiválasztaniuk, melyből egy vázlatot kell készíteni. A második fordulóba jutott hallgatóknak lehetőségük lesz a választott téma bővebb kidolgozására, melyet a döntőben szóban is be kell mutatniuk a szakmai zsűri előtt. 


Minden korcsoport esetén a jelentkezési határidő január 28. éjfél.

 

A döntőbe jutottak értékes pénzbeli és tárgybeli jutalomra számíthatnak!

 

A részletes versenykiírás és a jelentkezési felület elérhető a verseny honlapján: https://kozosjovonk.hu/

 

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését!