Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kérvények
Kérvényt általában akkor szükséges leadnod, amikor olyan helyzettel szembesülsz, amelyben nem tudsz az általános szabályok szerint eljárni, vagy amikor változtatni szeretnél valamely körülményen a tanulmányaiddal kapcsolatban. Ilyen lehet például, amikor nem tudsz jelentkezni egy kurzusra, mert betelt az összes hely, vagy amikor át szeretnél menni nappali tagozatról levelezőre. 

Egyetemünkön számos kérvénytípus létezik, melyeket elektronikus úton, a Neptunon keresztül, az erre nyitva álló felületen kell benyújtanod. 

Az egyes kérelmek leadásának határidejét az Egyetem honlapján, a Neptun belépő oldalán a Friss hírek alatt találod, a beadás módját lépésről lépésre is itt olvashatod. 

Ha a kérelem díjköteles, akkor a kérelmet csak az eljárási díj megfizetése után tudod leadni. Kérjük,  figyelj arra, hogy ha a kérelem beadási határideje időközben lejár, akkor a rendszer már nem engedi a kérelmedet leadni, még ha a díját befizetted is! Figyelj arra is, hogy ne maradjon vázlatban! 

A beadott kérelmet az érdemi döntés meghozataláig visszavonhatod! 

Ha egy kérvényedet elutasítottuk, vagy nem nyert egy pályázatod, jogod van fellebbezni a döntés ellen (kivéve a méltányossági kérelmeket). Fellebbezés előtt azonban vedd figyelembe, hogy a másodfokú eljárás során azt vizsgáljuk, hogy szabályos volt-e az elsőfokú döntés. Ha pl. azért utasítják el egy ösztöndíj-pályázatodat, mert nem adtál le időben valamilyen kötelező mellékletet, hiába csatolod ezt a mellékletet a másodfokú eljárás során, nem tudjuk figyelembe venni.