Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Képzési díjak befizetése
A képzésed finanszírozási módjától és nyelvétől függően az alábbi állandó féléves önköltségi díjat, ha pedig idegen nyelven folytatod a tanulmányaidat, az idegen nyelvi képzési hozzájárulási díjat kell fizetned minden félévben. 


A félévre való beiratkozásod és a további félévekben a bejelentkezésed feltétele, hogy a Neptunban kiírt aktív tételeidet kiegyenlítsd. 

Határidő az önköltségi díj és/vagy az idegen nyelvi képzési hozzájárulási díj első részletének (45%) befizetésére: a regisztrációs hetet megelőző hét utolsó munkanapja. 

Az önköltségi díj és az egyéb tételek befizetése a Neptun rendszeren keresztül történik. A befizetések módjáról további információt a Neptun nyitóoldalán találsz.

SimplePay: a Neptun webes felületéről kezdeményezett bankkártyás befizetésről szintén a Neptun nyitóoldalán találsz tájékoztatót.

Az önköltség összegét a felvételi tájékoztatóban közzétettük,  az idegen nyelvi képzési hozzájárulási díjat a felvételi tájékoztatóban az egyes idegen nyelvű szakok nevére kattintva találhatod meg, "A jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei" címszó alatt. 

A tanulmányaid során előfordulhatnak eseti díjak is, de ezek mindig a teljesítményeden, cselekedeteiden múlnak (pl. ismétlővizsga díja, mulasztási díj). 

A hallgatói díjak rendszerét és a díjak fizetésének szabályait a Hallgatói követelményrendszer 112-114. §-ai alatt találod. 

Amennyiben számlát szeretnél kapni a befizetett díjakról, válaszd ki a Neptunban a Pénzügyek/Befizetés menüpontot, majd a kiírt tétel sorának végén található + jelre kattintva válaszd ki a „Befizető” lehetőséget, ahol megadhatod a számlára kerülő költségviselő (befizető) adatait. 

A számlaigénylés menetéről további információt a Neptun nyitóoldalán találsz.

Amennyiben Diákhitelből finanszíroznád a tanulmányaidat, az igényléséről részletes leírást találsz a Diákhitel menüpont alatt.

FONTOS! Amennyiben Diákhitel 2-ből rendezed az önköltségi díjadat, akkor a befizetési határidőt megelőzően fel kell rögzítened a Diákhitel szerződésszámodat a Neptun rendszerben (Pénzügyek/Beállítások/Diákhitel2) és ezt követően a kiírt tételhez is hozzá kell rendelned azt (Pénzügyek/Befizetés). 


IDŐPONTOK, HATÁRIDŐK:

  • Önköltségi díj és/vagy idegen nyelvi képzési hozzájárulási díj első részletének befizetése:

2023. január 30-ig (Diákhitelt igénylő hallgatóink határidő-hosszabbítást kapnak, amennyiben a szerződésszámukat rögzítették a fentebb leírtak szerint)

  • Önköltségi díj és/vagy idegen nyelvi képzési hozzájárulási díj második részletének befizetése:

Őszi félévben: október 20-ig

Tavaszi félévben: március 20-ig