Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
KVIK Hallgatói Önkormányzat - Gólyaköszöntő
Kedves újdonsült Hallgatótársam!
Elsősorban szeretném gratulációmat kifejezni sikeres felvételidhez!

Bátran ki merem jelenteni, hogy nekünk, a KVIK Hallgatói Önkormányzatának minden év legjobban várt része a Gólyaszezon, mely során lelkes elsőéves hallgatóink megkezdik egyetemi éveiket a BGE-n. Tisztában vagyunk vele, hogy ez mekkora változás számodra, hiszen ezen a folyamaton mindannyian átestünk. Biztosíthatlak róla, hogy cseppet sem kell megijedned ettől az új helyzettől, mi minden lépésednél azon leszünk, hogy támogassuk beilleszkedésed az egyetemi közösségbe.

Ha visszaemlékszem arra a pillanatra, amikor megérkezett a sikeres felvételről értesítő üzenet, leírhatatlan boldogság töltött el. A következő pár napban meg is kaptam az első egyetemi leveleket, amelyek tartalmazták a Neptun-kódom, az első feladataimat és még számtalan olyan információt, amit hirtelen be se tudtam fogadni, annyira sok impulzus ért. Nekem nagyon jól jöttek azok a tanácsok, amiket anno a HÖK-től kaptam, így én is szeretnék számodra néhányat megosztani alább:

1.     Légy nyitott!

A BGE és azon belül is a KVIK ereje a közösségében rejlik. Itt sosem fogsz unatkozni, sosem leszel egyedül. A baráti beszélgetések, a szakmai kapcsolatok, az általánosan jó tanár-diák viszony körbevesz és megtalál, ha te is nyitott vagy ezekre. Vegyél egy nagy levegőt, lélegezz fel a felvételi mámorából és vesd bele magad az egyetemi életbe! Ezek az évek azok, amikor sok tapasztalatot és gyakorlati tudást szerezhetsz, erre pedig jobb hely nem igazán akad, mint a KVIK!


2.     Merj kérdezni!

Egy valamit jegyezz meg: sosincs rossz kérdés! Mi, a HÖK vagyunk felelősek azért, hogy bevonjunk téged ebbe a szuper családias környezetbe, így tegyél fel bátran számunkra bármilyen kérdést! Legyen szó tanulmányi ügyekről, rendezvényekről, ösztöndíjakról, ügyintézésről, nálunk biztos válaszra találsz! Ezen kérdések feltételére nagyszerű alkalmak a Gólyatalik és a mindenki által türelmetlenül várt Gólyatábor, amelyek során idén is megmutatjuk számodra, milyen is az a bizonyos KVIK-es életérzés!


3.     Használd ki az egyetemi lét minden lehetőségét!

Az egyetem közösségimédia-felületei, valamint a BGE honlapja tökéletes információforrás az itt található lehetőségek felfedezésére. Gondolkodj nagyban és merülj el a megannyi szakmai vagy szabadidős programlehetőségben, amelyeket az egyetem kínál számodra. Legyen szó sportról, szakmai vagy tudományos versenyekről, a karrieredben fejlődést nyújtó előadásokról, hallgatói rendezvényekről, külföldi programlehetőségekről vagy bármiről, ami csak arra vár, hogy felfedezd! Nem hiába mondják, hogy az egyetemi évek a legszebb évek. Itt a KVIK-en minden lehetőség adott arra, hogy megannyi területen kipróbálhasd magad, ne szalassz el egyetlen alkalmat sem!


+1 Mi mindenhol ott leszünk!

Az első egyetemi élményednél, a beiratkozásodnál, az utolsó pillanatos regisztrációs időszakokban, a bizonytalan tárgyfelvételeknél, a néha kicsit izzasztó szorgalmi és vizsgaidőszakokban, azaz az egyetemi életed minden részletében találkozhatsz majd velünk. Ha a segítségünk kell a tanulmányi rendszerek használatához, egy tantárggyal kapcsolatos problémával kapcsolatban, vagy az ösztöndíjak beadásánál van szükséged egy kis támogatásra, mi ott leszünk!


Kövesd figyelemmel a Facebook- és Instagram-felületeinket, ahol minden információt megtalálsz! Fontos, hogy közösségimédia-felületeinket napi szinten figyeld és amint lehet, csatlakozz majd a gólyacsoportokhoz, ahonnan első kézből értesülhetsz minden fontos eseményről.

Remélem, minél több új arcot láthatok majd augusztusban, addig pedig élvezzétek a nyarat és legyetek ti a legmenőbb KVIK-es gólyák már az első pillanattól!


Izgatottan várva a mielőbb találkozást,

Kulcsár Kiara Réka

BGE KVIK HÖK elnök