Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Nemzetközi Kapcsolatok
A Budapesti Gazdasági Egyetem Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézménye. Öt kontinensen, több mint 80 országban több mint 200 külföldi felsőoktatási intézménnyel tartunk fenn élő, aktív kapcsolatot. 


Nemzetközi hallgatóink létszáma folyamatosan növekszik, meghaladja az 1 100 főt.

A nemzetközi együttműködések az alábbi kapcsolati kategóriákba rendezhetőek:

  1. Stratégiai jellegű együttműködések: kettős diplomára, közös képzésekre, kutatásokra, közös projektekre épülő együttműködések.
  2. Az Erasmus program keretében hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitáson alapuló kapcsolatrendszer.
  3. Bilaterális, az Erasmus programon kívül megvalósuló oktatási, kutatási, tudományos együttműködés.

Az Egyetemen több szinten folynak nemzetközi együttműködésben képzések. Jelenleg 9 kettősdiploma programban lehet részt venni és 6 alapképzési szakon (BA/BSc) és 3 mesterképzési szakon folyik angol, német, vagy francia nyelvű oktatás.

Az Erasmus-program keretében jelenleg közel 20 ország több mint 170 felsőoktatási intézményével állunk mobilitási kapcsolatban, igen széles körűek a finn, a francia, a német és a spanyol kapcsolatok.

A BGE a magyar felsőoktatásban egyedülálló ázsiai kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amely japán, kínai, indiai, orosz, thaiföldi és vietnámi együttműködéseket foglal magába.

A Budapesti Gazdasági Egyetem több rangos nemzetközi szervezetnek is a tagja:

NIBS: Magyarországon elsőként a Budapesti Gazdasági Egyetem kapta meg a Network of International Business Schools akkreditációt, amely a világ egyik vezető gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége.

EUA: Európa legfontosabb felsőoktatási szövetsége, az UNESCO által alapított IAU pedig a felsőoktatási intézmények világméretű szervezete.

EURASHE: Az európai innovatív gyakorlatorientált képzést folytató felsőoktatási intézményeket tömöríti.

AACSB: Tagsága a nemzetközi szakmai és tudományos eseményeken való részvételen keresztül a professzionális gazdasági oktatás hálózatába nyújt bekapcsolódási lehetőséget.

CEEMAN: Nemzetközi menedzsment-fejlesztési szövetség, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy felgyorsítsa a vezetés-fejlesztés minőségi növekedését Közép-Kelet Európában.