Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Oklevél
Felsőfokú tanulmányaid elvégzéséről az Egyetem oklevelet állít ki. A felsőfokú végzettséget és szakképzettséget magyar és angol nyelven vagy a képzés nyelvén kiállított közokirat igazolja, amelyet a sikeres záróvizsgát követően állítunk ki a számodra, ha rendelkezel a képzésen az oklevél kiállításához szükséges nyelvi követelménnyel, nyelvvizsgával. Az oklevélkiadás nyelvi követelményeiről a képzés tantervéből tájékozódhatsz.

 

A sikeres záróvizsgát követően az egyetem a jogszabályi követelményeknek megfelelve 30 napon belül kiállítja az okleveledet és a hozzátartozó oklevélmellékletet, amelyet a karon szervezett diplomaátadó ünnepség keretein belül vehetsz át. Amennyiben ezen nem szeretnél részt venni, akkor okleveledet a kari Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport munkatársaival egyeztetve az Ügyfélszolgálton is átveheted. 

Az oklevélmelléklet meghatározott formában és tartalommal, magyar és angol nyelven igazolja, hogy az oklevél megszerzése során milyen ismereteket, készségeket és kompetenciákat szereztél, valamint tájékoztatást nyújt a végzettség szintjéről és a vizsgaeredményekről. 

Oklevelet sikeres záróvizsga letétele után a Felsőoktatási szakképzésen is kapsz, azonban ez felsőfokú szakképzettséget eredményező képzés, amely önálló végzettségi szintet nem tanúsít.  

  • Az oklevél minősítésének számításáról szóló leírást a képzés tantervében találod a Tantervek menüpontban.

 

Ha még nem rendelkezel a képzéseden előírt nyelvi követelménnyel, az oklevelet akkor állítjuk ki a számodra, amint ennek a követelménynek eleget teszel. 

A nyelvvizsga-követelményeket teljesítő okiratot (például nyelvvizsgabizonyítványt) be kell mutatnod a kari Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoportnál. Az Egyetem a bemutatást követő 30 napon belül kiállítja számodra az oklevelet, oklevélmellékletet és a törzslapot! A dokumentumokat a kari Ügyfélszolgálati Csoportnál veheted át.