Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Pályázatok
A félév során nemcsak a kötelező teendőket érdemes figyelemmel kísérned, hanem a különféle pályázati lehetőségeket is, amelyek anyagi támogatást vagy szakmai fejlődést biztosíthatnak neked.

A pályázati határidők jogvesztőek, vagyis ha lekésed őket, legközelebb a következő félévben vagy tanévben pályázhatsz újra. 

Jellemzően pályázati úton nyerhetők el a különböző ösztöndíjak, a tanulmányi ösztöndíj kivételével. A feltételekről akkor is érdemes tájékozódnod, ha még nem vagy jogosult, hogy felkészülhess egy későbbi időszakban történő sikeres pályázásra. 

Külön csoportot képeznek az ösztöndíjakon belül a nemzetközi mobilitási ösztöndíjak . Esetükben a pályázás időszaka legalább egy fél évvel megelőzi a folyósítást, így mindenképpen előre kell tervezned. 

Az ösztöndíjak mellett számos más lehetőség adódhat, amit pályázati úton vagy egyszerűen jelentkezéssel aknázhatsz ki (a pályázatoknál mindig van valamilyen értékelés, a jelentkezésnél többnyire csak a rendelkezésre álló helyek képeznek korlátot). Ezek mindig valamilyen fejlődési lehetőséget nyújtanak és sok esetben pénzdíjjal, fizetéssel járnak.

Néhány példa: 

  • TDK-részvétel 
  • Demonstrátori munka 
  • Tanulmányi és szakmai versenyek (cégek, szakmai szervezetek, intézmények szervezésében) 
  • Részvételi lehetőség különleges eseményeken 

A pályázatokról és egyéb lehetőségekről általában Neptun-üzenetet küldünk, illetve közzétesszük a rájuk vonatkozó felhívást az eseménynaptárban.