Chosen language
    HU - Magyar
    When you switch, the information available in that language is displayed.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
PSZK Hallgatói Önkormányzat - Gólyaköszöntő

Kedves leendő Hallgatótársam! 

 

Elsősorban fogadd őszinte gratulációmat a Hallgatói Önkormányzat nevében! 

Felvettek!  

Megtetted az első lépést egy sikeres karrier irányába. Garantálom neked, hogy ha minden tőled telhetőt megteszel, akkor az itt megszerzett tudás és élmények kihozzák belőled a maximumot az élet minden területén. 

Biztos vagyok benne, hogy most tele vagy kérdésekkel és kétségekkel, mivel egy új közegbe fogsz kerülni, én is ugyan ezt éreztem. De biztosíthatlak, hogy nem kell aggódnod, a BGE hazánk egyik legszínvonalasabb és legtöbb hallgatót foglalkoztató felsőoktatási intézménye. 

Annak érdekében, hogy ne tűnjön elfogultságnak az előző állításom, szeretném vitathatatlan tényekkel alátámasztani. Úgy gondolom, hogy a PSZK és az ott megszerzett diploma értéke nem a nagy mennyiségű lexikális tudás átadásában és elsajátításában rejlik, hanem a gyakorlatorientált oktatásban. Szokás mondani, hogy az iskola az életre készít fel, ezt a nálunk eltöltött időszakra teljesen rá tudom vetíteni. Fejlődni fogsz rengeteg olyan területen, ami a későbbi elhelyezkedésedet sokban fogja majd befolyásolni, segíteni.  

Gondolok itt arra, hogy sok tárgynál lesz csoportmunka, aminek segítségével megtanulsz csapatban dolgozni, és a közös munka gyümölcse lehet akár a félév végi jegy megszerzése. A verbális kommunikációd fejlődni fog, sokkal választékosabban, szakszerűbben fogsz beszélni, és nem mellékesen a prezentációs képességed is sokat fog fejlődni.  A beadandók, házi dolgozatok pedig megtanítanak majd úgy írni, hogy később színvonalas beszámolókat, jelentéseket készíthess, ezáltal a képzésed majdnem utolsó momentumára, a szakdolgozat írásra is felkészülhetsz.  

De, ami szerintem a legfontosabb, hogy elsajátítod a szakmát, és minden olyan apró, de fontos dolgot, ami hozzá fog járulni a sikeres karriered kialakításához. Amit pedig nem szabad elfelejteni, hogy a diplomához vezető kalandos úton, illetve a diploma megszerzése után, nem csak egy leszel az egyetemisták vagy a diplomások közül, hanem PSZK-s leszel. 

Miért is emeltem ki azt, hogy PSZK? Ez a négy betű nem csak azt mutatja meg, hogy hol tanulsz, hanem egyben egy életérzést is jelent. Egy olyan érzést, amit még a korona vírus okozta lezárások és karanténos időszakok sem vehettek el tőlünk az elmúlt 2,5 évben. Ez az érzés az online térben és személyesen is jelen van, mivel együtt izgultok, stresszeltek a vizsgák előtt és együtt ünnepeltek utánuk. Viszont a legfontosabb, hogy nálunk sosem vagy egyedül és nincs olyan, hogy lehetetlen. 

Az elmúlt 1 évben fellélegezhettünk, megtapasztalhattuk a hibrid oktatási rendszer által nyújtott új lehetőségeket és újra élvezhettük az egyetemista életet. Ennek köszönhetően te is végigtombolhatod majd velünk elsősorban a gólyatábort, a legendás bulijainkat; utazhatsz velünk külföldre tanulni; sportolhatsz, vetélkedhetsz a különböző versenyeken, bajnokságokon; vagy szimplán összeülhetünk esténként kiengedni a fáradt gőzt. Bárhogy is nézzük, lesz alkalmad kipihenni a fáradalmaidat. 

Sok kérdésed lesz majd és megeshet, hogy nehézségekbe fogsz ütközni, azonban a beiratkozásnál, tárgyfelvételnél, szabályzatok értelmezésénél, és minden egyéb helyzetben ott lesz a HÖK – azaz a Hallgatói Önkormányzat - akik nagyon szívesen segítenek Neked, legyen bármilyen jellegű a kérdésed/problémád.  

 

Addig is látogasd meg az uni-bge.hu/hu/pszk-t az egyetem hivatalos weboldalát, vagy a pszfonline.hu-t, a HÖK weboldalát, ahol a számotokra legfontosabb információkat egész tanévben megtalálhatjátok!

 

Facebookon és Instagramon is jelen vagyunk, ahol szintén megtalálod, amit keresel, legyen szó bármilyen aktuális információról, programokról vagy bulikról, de a legfontosabb dolgod, hogy a „BGE-PSZK Gólyacsoport 2022 Official” nevű csoportba feltétlenül lépj be, ahol a gólyatáborral kapcsolatos információk és tudnivalók mellett minden más kérdésedre is választ kaphatsz. 

 

Izgalmas nyarat és felejthetetlen élményeket kívánok! 

Tuza Dávid 

BGE-PSZK HÖK elnök