Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
PSZK+ tehetséggondozási program
Kedves elsőéves hallgatónk!
Örömmel köszöntünk a BGE közösségében, nagy örömünkre szolgál, hogy minket választottál! 


Hiszünk benne, hogy jó döntést hoztál, egyúttal szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy idén elindul a PSZK+ tehetséggondozási program.


A programba bekerülő hallgatók négy féléven keresztül bizonyos tantárgycsoportokból (közgazdasági, matematikai-statisztikai és szakspecifikus tantárgyak) érdeklődési körüknek megfelelően választva kiemelt szakmai tartalmú és egyedi módszertan szerinti képzést kaphatnak.

Mivel egyetemünkre 400 feletti pontszámmal érkeztél, lehetőséged van arra, hogy a PSZK+ tehetséggondozási programra már az első félévben is jelentkezz. A program első félévében egyetlen tantárgyat (Közgazdaságtan 1.) lehet a kiemelt szakmai tartalom szerint teljesíteni, további tantárgyak majd a 2. félévtől kerülnek meghirdetésre. A programra való jelentkezés szükséges, de nem elégséges feltétele a részvételnek, a programban az érintett szakokról jelentkező 60 legmagasabb pontszámú hallgató vehet részt.

A PSZK+ tehetséggondozási program előnyei:

 • Az egyetemi tananyaghoz képest magasabb szintű, komplexebb tudásanyagot sajátíthatsz el a programban meghirdetett tantárgyakból.
 • Kis létszámú (előadáson maximum 60 fős, szemináriumon 20 fős) csoportokban tanulhatsz, ahol az emelt szintű tananyagtartalom mellett is jut idő a személyre szabott fejlesztésre.
 • Oktatói mentorálás eredményeként számodra érdekes kutatási témákat találhatsz.
 • Felkészítést kaphatsz Tudományos Diákköri (TDK) és egyéb kutatói tevékenységhez.
 • A tehetségprogramban szereplő 10 felajánlott tantárgyból minimum 4 kurzus sikeres teljesítése esetén külön Diplomamellékletet állítunk ki Számodra a teljesített tantárgyak és a megszerzett kompetenciák felsorolásával.
 • A programnak fontos eleme az üzleti világ szereplőinek bevonása – így találkozhatsz majd vendégelőadókkal és az üzleti éles neves képviselőivel


Jelentkezni 2022.08.01. 00:00 és 2022.08.20. 23:59 között a hallgatói Neptun felületre belépve, az „Ügyintézés” menüpont alatt található „Kérdőívek” lehetőséget kiválasztva lehet, ahol elérhető Számodra a regisztrációs űrlap, „PSZK+ jelentkezés” elnevezéssel.


A PSZK+ tehetséggondozási programba jelentkezőknek nem feltétlenül szükséges végig bent is maradni, a hallgatóknak lehetőségük van a „hagyományos” alapképzésre visszatérni. A felsorolt előnyök miatt azonban érdemes lehet a tehetséggondozási programot kipróbálni.

Fontold meg és jelentkezz, várunk sok szeretettel!

 

PSZK+ Oktatói Team

A program a nappali munkarendű Gazdaságinformatikus alapszakos hallgatóink között kerül meghirdetésre. A programba azok a hallgatók kerülhetnek be, akik felvételi pontszáma eléri a minimum 400 pontot. A program résztvevői négy féléven keresztül bizonyos tantárgycsoportokból (Matematika tárgyak (3), Adatbázisrendszerek, Programozás 1-2, Objektumorientált tervezés (OOT)) egyedi módszertan szerint kiemelt szakmai tartalmú képzést kapnak.

Mivel Egyetemünkre 400 feletti pontszámmal érkeztél, lehetőséged van arra, hogy a PSZK+ Gazdaságinformatikus tehetséggondozási programra jelentkezz. A program első félévében egyetlen tantárgyat (Üzleti matematika alapjai) kell a kiemelt szakmai tartalom szerint teljesíteni, további tantárgyak majd a 2. félévtől kerülnek meghirdetésre. A programba való bekerüléshez jelentkezés szükséges, a jelentkezők közül a legmagasabb pontszámmal rendelkező 40 hallgatót vesszük fel.

A PSZK+ tehetséggondozási program előnyei:

 • A programban meghirdetett tantárgyakból magasabb szintű, komplexebb tudásanyagot sajátíthatsz el.
 • Kis létszámú csoportokban tanulhatsz, ahol az emelt szintű tananyagtartalom mellett is jut idő a személyre szabott fejlesztésre.
 • Oktatói mentorálás eredményeként számodra érdekes kutatási témákat találhatsz.
 • Felkészítést kaphatsz Tudományos Diákköri (TDK) és egyéb kutatói tevékenységhez.
 • A tehetségprogramban szereplő 7 tantárgyból minimum 4 tantárgy sikeres teljesítése esetén külön diplomamellékletet állítunk ki Számodra a teljesített tantárgyak és a megszerzett extra kompetenciák felsorolásával.
 • A program fontos eleme az üzleti világ szereplőinek bevonása – így találkozhatsz majd vendégelőadókkal és az üzleti élet neves képviselőivel.


Jelentkezni 2022.08.01. 8:00:00 órától 2022.08.20. 23:59-ig a hallgatói Neptun felületre belépve, az „Ügyintézés” menüpont alatt található „Kérdőívek” lehetőséget kiválasztva lehet, ahol elérhető Számodra a regisztrációs űrlap, „PSZK+ jelentkezés” elnevezéssel.

 

Bátran vágj bele! A későbbiekben, a döntésedtől függően, lehetőséged lesz a „hagyományos” alapképzésre visszatérni, semmilyen hátrány emiatt nem fog érni.

Jelentkezz, várunk sok szeretettel!

Gazdaságinformatika Tanszék