Chosen language
  HU - Magyar
  When you switch, the information available in that language is displayed.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
PSZK+ tehetséggondozási program
Kedves elsőéves hallgatónk!
Örömmel köszöntünk a BGE közösségében, nagy örömünkre szolgál, hogy minket választottál! 


Hiszünk benne, hogy jó döntést hoztál, egyúttal szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy idén elindul a PSZK+ tehetséggondozási program.

Nappali munkarendű Emberi Erőforrások, Gazdálkodási és Menedzsment és Pénzügy és Számvitel alapszakos hallgatóink között kerül meghirdetésre a PSZK+ tehetséggondozási program. A minimum 400 ponttal felvett hallgatóink közül a programba bekerülők négy féléven keresztül bizonyos tantárgycsoportokból (Közgazdaságtan, Matematika és később szakspecifikus tantárgyak közül) érdeklődési körüknek megfelelően választva kiemelt szakmai tartalmú és egyedi módszertan szerinti képzést kaphatnak. 

Mivel Egyetemünkre 400 feletti pontszámmal érkeztél, lehetőséged van arra, hogy a PSZK+ tehetséggondozási programra már az első félévben is jelentkezz. A program első félévében egyetlen tantárgyat (Közgazdaságtan 1.) kell a kiemelt szakmai tartalom szerint teljesíteni, további tantárgyak majd a 2. félévtől kerülnek meghirdetésre. A programra való jelentkezés szükséges, de nem elégséges feltétele a részvételnek, a programban az érintett szakokról jelentkező 60 legmagasabb pontszámú jelentkező vehet részt.


A PSZK+ tehetséggondozási program előnyei:

 • Az egyetemi tananyaghoz képest magasabb szintű, komplexebb tudásanyagot sajátíthatsz el a programban meghirdetett tantárgyakból.
 • Kis létszámú (előadáson maximum 60 fős, szemináriumon 20 fős) csoportokban tanulhatsz, ahol az emelt szintű tananyagtartalom mellett is jut idő a személyre szabott fejlesztésre.
 • Oktatói mentorálás eredményeként számodra érdekes kutatási témákat találhatsz.
 • Felkészítést kaphatsz Tudományos Diákköri (TDK) és egyéb kutatói tevékenységhez. 
 • A tehetségprogramban szereplő 10 felajánlott tantárgyból minimum 4 program sikeres teljesítése esetén külön Diplomamellékletet állítunk ki Számodra a teljesített tantárgyak és a megszerzett kompetenciák felsorolásával.
 • A programnak fontos eleme az üzleti világ szereplőinek bevonása – így találkozhatsz majd vendégelőadókkal és az üzleti éles neves képviselőivel


Jelentkezni 2021.08.20. 23:59-ig a hallgatói Neptun felületre belépve, az „Ügyintézés” menüpont alatt található „Kérdőívek” lehetőséget kiválasztva lehet, ahol elérhető Számodra a regisztrációs űrlap, „PSZK+ jelentkezés” elnevezéssel.


A tehetséggondozási programba jelentkezőknek nem feltétlenül szükséges végig bent is maradni, a hallgatóknak lehetőségük van a „hagyományos” alapképzésre visszatérni. A felsorolt előnyök miatt azonban érdemes lehet a tehetséggondozási programot kipróbálni. 

Fontold meg és jelentkezz, várunk sok szeretettel!