Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Szakkollégiumok
Szakkollégiumaink olyan magas színvonalú szakmai képzést folytató, közösségformáló hallgatói szervezetek, melyeknek célja közgazdasági, üzleti, és társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes és felelős értelmiség kinevelése és a tehetséges hallgatók támogatása. A BGE-n 3 szakkollégium működik, ezek az Egyetem Karaihoz köthetők. Szakkollégistáink aktívak a Tudományos DiákKöri (TDK) tevékenységekben, a szakmai és közösségi események szervezésében, és a tanulmányi versenyeken is. Évente mintegy 10 nemzetközi és 30-40 hazai versenyen képviselik egyetemünket, melyekről átlagosan 2 nemzetközi és 10 hazai helyezést hoznak el.  


A BGE Szakkollégiumai 

A BGE Szakkollégiumokról bővebben

A Lámfalussy Sándor Szakkollégium 2010-ben alakult és 2016-ban vette fel a Lámfalussy Sándor Szakkollégium nevet. A szervezet megalapításának célja, hogy a hallgatóknak lehetőségük legyen mélyebb ismereteket szerezni a választott szakma tudományos területein és hogy azokat a kompetenciákat fejleszteni tudják, amelyek az üzleti életben nélkülözhetetlenek, és a munkaadók elvárásai között szerepelnek. A Szakkollégium tagjai minden szemeszterben kurzusokat szerveznek, amelyek egy része a Szakkollégium tagjai, egy másik része a kar többi diákja számára is elérhetők. Ezen kurzusokat olyan témakörökben hirdetik meg, amelyek témája igényként merül fel a hallgatóság körében. A kurzusokon kívül a Tagok különböző tréningeket, előadásokat, workshopokat, esettanulmányi versenyeket, szakmai tanulmányutakat szerveznek. 

Szakkollégium vezetők

Németh Nimród (elnök)

Dr. Ilyés Csaba (szakmai vezető, mentor oktató)

Dr. Németh Szilárd (szakmai vezető, mentor oktató) 

TOP eredmények az elmúlt évekből  
 • A hazai esettanulmányi versenyeken elért eredményekről: a Szakkollégium csapata az elmúlt 3 évben a saját rendezésű Országos Controlling Esettanulmányi Versenyen kétszer I. helyezést, egyszer különdíjat ért el, melyet egy nagyszerű rendezés is kísért. Ugyanezen időszakban a csapat az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen kétszer II. és egyszer III. helyezést ért el. 
 • A nemzetközi esettanulmányi versenyeken elért eredményekről: a Szakkollégium tagjaiból is álló egyetemi csapat kijutott a NIBS World Wide Case Competition világdöntőjére 2018-ban és 2020-ban a világ legjobb 16 esetmegoldó csapata közé. A Szakkollégium tagjaiból is álló egyetemi csapat továbbá az elmúlt két évben kétszer is eredményesen szerepelt a Lazaridis International Case Competition versenyen (a legjobb 8 csapat között végzett). 
 • Közösségi programok: Pénzügy-számviteli szakest megrendezése 2019-ben több mint 80 hallgatóval és patinás vállalati partnerekkel. 
Bővebben a szakkollégiumról ITT.

Facebook

Instagram

LinkedIn

A Gundel Károly Gazdaságtudományi Szakkollégium célja, hogy a tagjai az órákon elsajátított tudás mellett mélyebb ismeretekre is szert tegyenek, melyeket későbbi pályafutásuk során is hasznosítani tudnak. A Szakkollégium különös figyelmet fordít a tagok látókörének bővítésére, valamint a tehetséggondozásra. A hallgatók különböző speciális kurzusok, szakmai rendezvények, workshopok és üzemlátogatások során lehetőséget kapnak a szakma jobb megismerésére és elsajátítására. A Szakkollégium rendszeresen előkelő helyezést ér el országos és nemzetközi versenyeken, TDK-n és OTDK-n. Tagjai az elmúlt évek során a Szakkollégiumnak köszönhetően Guatemalába, Hollandiába, Kanadába, Dél-Koreába, Írországba és Németországba is eljutottak!  

Szakkollégium vezetők

Bencze Gréta Alexandra (elnök)

Sipos Erika (szakmai vezető, mentor oktató) 

TOP eredmények az elmúlt évekből  
 • TDK (2019: egy 2. hely; egy 3. hely; egy különdíj ; 2018: két 1. hely; egy 2. hely; egy különdíj ; 2017: egy 3. hely; négy különdíj és OTDK: 2019: egy különdíj 
 • Nemzetközi Verseny: European Mise en Place Cup 2019 és 2020 különdíj, EuroCHRIE 2020 II. helyezés 
 • Országos verseny: BeSpirited 2017 I. helyezés, Corporaise 2019 I. helyezés 
Bővebben a szakkollégiumról ITT.
Facebook
Instagram

A Káldor Miklós Szakkollégium 2011-es alapításával Budapest egyik legfiatalabb és legdinamikusabban fejlődő szakkollégiuma. Célja, hogy elsősorban tagjai, illetve lehetőség szerint az Egyetem minden hallgatója számára lehetőséget biztosítson az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretek elsajátítására. A szakmai fejlődés mellett nagy hangsúlyt helyez a közösségi programokra és a társadalmi felelősségvállalásra, valamint a nemzetközi lehetőségekre, valamint a Tudományos Diákköri Konferencián való szereplésre. 

Közössége igazán összetartó, hiszen tagjait a közös cél vezérli. Rengeteg saját szervezésű közös programjuk van. A Szakkollégisták közös célja, hogy a társadalmi folyamatok iránt érzékeny, felelősen gondolkodó emberekké váljanak, így különböző projektekkel és programokkal tesznek azért, hogy megóvják környezetük és társadalmunk értékeit. 

Szakkollégium vezetők

Fekete Rebeka Mercédesz (elnök)

Dr. Antalóczy Katalin (szakmai vezető, mentor oktató)

TOP eredmények az elmúlt évekből
 • Fundamenta FundaFutam verseny I. helyezés – 2019. 
 • IX. Főiskolai és Egyetemi Protokoll Versenyen II. helyezés - 2019. 
 • Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny IV. helyezés – 2019. 
Bővebben a szakkollégiumról ITT.
Facebook 
Instagram