Kiválasztott nyelv
  HU - Magyar
  Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
 • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
További díjak
Az önköltségi díjak mellett, illetve állami finanszírozott képzés esetén is felmerülhetnek további díjak. 


A díjak rendszerét és a díjak fizetésének szabályait a Hallgatói követelményrendszer 112-114. §-ai alatt találod, a tételek kiegyenlítése a Neptun-rendszeren keresztül történik. További információk a Díjak befizetése menüpontban.

Kérjük, nézd át figyelmesen HKR-ben, hogy milyen egyéb költségeid merülhetnek fel, ezeket mikor kell fizetned, neked kell-e kiírnod őket vagy központilag írják ki a számodra. 

Röviden szeretnénk felhívni a figyelmedet a leggyakoribb költségnövelő tényezőkre:

 • Legnagyobb mértékben az drágítja meg a tanulmányaidat, ha az előírtnál hosszabb idő alatt végzed el azokat. Önköltséges képzésben ez értelemszerűen plusz fizetendő féléve(ke)t jelent, de állami ösztöndíjasként is kell számolnod a további lakhatási és megélhetési költségekkel. Ezért is javasoljuk, hogy mindig körültekintően tervezd meg a tanulmányaidat. 
 • Ha egy tárgyat nem teljesítesz, újra fel kell venned. Ez az Egyetem számára sem előnyös, mert többlet-erőforrásokat igényel. Az önköltségi díj és az állami ösztöndíj az egyszeri tárgyfelvételre van megállapítva, így ismételt tárgyfelvételnél hozzá kell járulnod többletköltségeinkhez (tantárgy-újrafelvételi díj). 
 • A fentiekhez hasonló okok miatt az ismétlővizsgáknak is van díja. Itt annyi az engedmény, hogy az első ismétlésért még nem kell fizetni. Utána viszont minden további vizsga előtt be kell fizetni a díjat, máskülönben a Neptun nem enged vizsgázni. 
 • Többletköltséget jelent az Egyetem számára az is, ha jóval több kreditet teljesítesz, mint ami a tantervedben szerepel. Tíz százaléknyi többlet még ingyenes, de afölött sajnos kredittúllépési díjat kell fizetned. 
 • Hasonló a helyzet akkor, ha magyar nyelvű képzésre jársz, de idegen nyelven szeretnél teljesíteni néhány tárgyat. Itt is tíz százaléknyi az a plusz, ami után még nem kell az idegen nyelven történő tárgyfelvétel díját fizetni. A nyelvórákat és a külföldi részképzés keretében teljesített tárgyakat nem számítjuk bele az idegen nyelven teljesített tárgyakba. 
 • Mulasztási díjat kell fizetned, ha nem tartasz be valamilyen határidőt. Ezen felül van néhány eljárás, aminek meglehetősen nagy a többletmunka-igénye, ezért eljárási díjakat kell fizetni.