Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Vizsgaidőszak
A vizsgaidőszak az egyetemi időrendben a szorgalmi időszakot követő 6 hetes időszak, amikor a felvett tárgyakból a vizsgáidat leteheted. 

Vizsgára jelentkezni a vizsgaidőszak kezdete előtt 3 héttel lehet, erről pontos információt a kari időrendben találsz.  

A vizsgákkal kapcsolatban vedd figyelembe az alábbiakat: 

  • Ha nem tudsz elmenni egy vizsgára, előtte legkésőbb 24 órával jelentkezz le róla, máskülönben távolmaradási díjat kell fizetned. A díj “emlékeztet” téged arra, hogy távolmaradásoddal feleslegesen foglaltál el egy vizsgahelyet hallgatótársaid elől. Ha távolmaradásodat öt napon belül igazolod a kari Hallgatói Ügyfélszolgálaton, akkor nem kell díjat fizetned. 
  • Tárgyanként három alkalommal mehetsz el vizsgázni egy félév során. Ebbe beleszámít az a vizsga is, amit a félév megkezdése előtti regisztrációs időszakban teszel le. Gyakorlati jegy esetén, ha a tárgyteljesítési követelmények megengedik a javítást, egy félévben két javítóvizsga tehető. 
  • A tárgyanként három vizsgaalkalom nem jelenti azt, hogy minden körülmények között jár neked három vizsgázási lehetőség. Például, ha a legutolsó meghirdetett vizsgaalkalomra mész el először vizsgázni, sikertelenség esetén nem várhatod el a tanszéktől, hogy még egy vagy két alkalmat biztosítson neked. A tanszéknek csak az a kötelessége, hogy a teljes vizsgaidőszak alatt biztosítson annyi vizsgalehetőséget, ami teret ad az újbóli próbálkozásoknak is. Tehát, ha úgy látod, hogy egy vizsga nehézséget fok okozni, igyekezz az első alkalmak egyikére jelentkezni. 
  • Ne feledd, hogy ha egy tárgyból hat elégtelent gyűjtesz össze, el kell bocsátanunk téged a szakról (törvényi előírás alapján)! Ez már a második tárgyfelvétel esetén bekövetkezhet, hiszen az elégteleneket tárgyanként összesítve kell figyelembe vennünk.  
  • A vizsgáid befejezése után nézd meg a Neptunban, hogy minden érdemjegyed bejegyzésre került-e és nem történt-e ennek során tévedés. Ha hiányt vagy eltérést tapasztalsz, jelezd mielőbb az Oktatási Igazgatóság részére (a kari Hallgatói Ügyfélszolgálaton). 

A vizsgajelentkezésről részletesen ITT tájékozódhatsz.