Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

BGE Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapesti Gazdasági Egyetem
Vizsgajelentkezés
A felvett tárgyak teljesítése gyakorlati jegy megszerzésével vagy vizsgával történhet attól függően, hogy a tanterv mit határoz meg az adott tárggyal kapcsolatban. Ha egy tárgy vizsgával (kollokviummal) zárul, jelentkezned kell a tanszék által meghirdetett időpontok egyikére. 


Vizsgára jelentkezni a Neptunban van lehetőség, a vizsgaidőszak megkezdése előtt meghatározott időszakban, melyet a félévi időrend szabályoz. Az időszak megkezdése előtt természetesen felhívjuk figyelmedet erre, hogy ne maradj le, illetve hogy tervezni tudj és kialakíthasd a számodra legmegfelelőbb sorrendet.  

Menete:  

A vizsgaidőszakban akkor tudsz vizsgákra jelentkezni, ha nincs lejárt (aktív) pénzügyi tételed.  A Neptunban belépés után a Vizsgák/Vizsgajelentkezés opciót kiválasztva jelennek meg a tanszékek által meghirdetett időpontok, amelyek közül tárgyanként egyet kell választani. 

Szabályok, melyekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt felveszed a vizsgáidat: 

  • Az első két vizsga ingyenes, minden továbbiért vizsgadíjat kell fizetni. Ha egy tárgyat újra fel kell venned, a vizsgaalkalmak száma összeadódik. 
  • A vizsgajelentkezés a vizsga előtt 24 óráig módosítható/visszavonható. 
  • A sikeres és sikertelen vizsgát  a HKR-ben szabályozott feltételek mellett javítani lehet. 
  • Csak felvett tárgy esetében lehet vizsgára is jelentkezni. 

Az oktató a féléves munkád értékelése alapján felkínálhat úgynevezett „megajánlott jegyet”, melynek Neptunban történő elfogadásával teljesítetté válik a tárgy. Az elfogadása nem kötelező. Ha nem fogadod el a "megajánlott jegyet", vizsgára kell jelentkezned, máskülönben a tárgy értékelés nélkül zárul, vagy nem teljesítettként szerepel a Neptunban. 

Ha sikeresen teljesítettél egy vizsgát, ezt a Neptunban a tantárgy neve mellett látható zöld pipa jelzi.