BGE központi honlap
Hallgatóknak
EN - English

BGE Hallgatói fiók

  • Felvettek, hogyan tovább?
      • Elsőveseknek
      • Az első lépések a BGE-n
      • Online beiratkozás
      • Bejelentkezés az egyetem informatikai rendszereibe
      • Adatvédelem, biztonság és etika
      • Nyelvtanulás
      • BGE a közösségi médiában
  • Tanulmányi ügyek
      • Tantervek
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Szakirányú továbbképzés
      • Előrehaladás ellenőrzése
      • Évfolyamtájékoztatók
      • Tanulmányok
      • Félévi feladatok
      • Kérelmek
      • Specializáció-választás
      • Szakdolgozat
      • Szakmai gyakorlat
      • Záróvizsga
      • Rövidített alapképzés
      • Hallgatói tudományos és szakmai lehetőségek
      • Hallgatói Követelményrendszer
      • Pénzügyek
      • Finanszírozási feltételek
      • Ösztöndíjak
      • Állami ösztöndíj és átsorolás
      • Diákhitel
      • További díjak
      • Szolgáltatások
      • Nyelvtanulás
      • Egyetemi Könyvtár
      • Egyetemi Kollégium
      • Informatikai szolgáltatások
      • Állásportál
      • Vizsgaközpont
      • Idegen nyelvi és nemzetközi lehetőségek
      • Idegen nyelvi lehetőségek
      • Szakmai tárgyak angolul
      • Mobilitási lehetőségek
      • Partnerintézmények
      • Ügyintézés
      • IDŐPONTFOGLALÁS
      • Problémamegoldás
      • Hallgatói Ügyfélszolgálat
      • Hova fordulj a kérdéseiddel?
      • Ügyintézés a tanszéken
  • Hallgatói élet
      • Közösségek és lehetőségek
      • Hallgatói Önkormányzat
      • Hallgatói Öntevékeny Csoportok
      • Önkéntesség
      • Mentorprogramok
      • Vállalati Mentorprogram
      • Hallgatói jóllét
      • Mentálhigiénés tanácsadás
      • Fogyatékossággal élő hallgatók támogatása
      • Esélyegyenlőség és sokféleség
      • Sport
      • Testnevelés
      • Sportolási lehetőségek
      • Élsportolói program
      • Hallgatói versenyek
Nyitólap >
Allergénmenedzsment a vendéglátásban
BGE Hallgatói fiók
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Allergénmenedzsment a vendéglátásban
Allergénmenedzsment a vendéglátásban

Allergénmenedzsment a vendéglátásban

Kurzus neveAllergénmenedzsment a vendéglátásban
TárgykódALAN0PA03
KarKVIK
Szervezeti egység /tanszékVendéglátás Tanszék
Tárgy jellegeSzabadon választható, elmélet + gyakorlat
Rövid tartalomEgyes, allergiát, intoleranciát okozó élelmiszer-összetevők, ill. a helyettesításükre alkalmas élelmianyagok megismerése, a jelölésükre vonatkozó kötelező előírások ismerete és gyakorlati alkalmazása, allergénmentes választék kialakításához szükséges gyakorlati tudás megszerzése, konyhai műveletek megismerése, allergénmenedzsment lépéseinek megismerése, gyakorlatban történő alkalmazása
Kurzus nyelvemagyar
Kreditérték3
Hallgatói körBGE valamennyi hallgatója
Max. létszám16
Értékelés"Aláírás feltétele: aktív részvétel az elméleti órákon, kötelező részvétel a laboratóriumi és konyhai gyakorlaton, 30 étel szakácskártyájának, valamint egy 10 elemes étlap allergénmátrixának elkészítése, 10 hagyományos étel receptje allergénmentes változatának összeállítása. Ezzel 50 pontot szerezhet, az aláíráshoz legalább 25 pont szükséges. Gyakorlati jegy: 25 db 2 pontos kérdésből álló coospacteszt kitöltése, összesen 50 pont. A gyakorlaton szerezhető 50 pont és a teszttel szerezhető 50 pont alapján kapja meg a gyakorlati jegyet. Jeles: 93-100 pont Jó: 83-92 pont Közepes: 73-82 pont Elégséges: 63-72 pont Elégtelen: 62 pont alatt"
Kurzusfelelős (további információ)Dr. Lugasi Andrea
Előadók"Vincze-Bíró Andrea óraadó Dr. Fricz Ágnes óraadó Dr. Lugasi Andrea Vendéglátás tanszék Dr. Lenkovics Beatrix Vendéglátás tanszék Hidvégi Hedvig Vendéglátás tanszék"
További információ"A hallgató megismeri az allergiát, intoleranciát okozó anyagok (élelmiszer-összetevők) által az emebri szervezetben okozott eltéréseket, az ilyen összetevők kötelező jelölésére vonatkozó jogi előírásokat, a vendéglátásban alkalmazandó allergénmenedzsment egyes elemeit, az allergénektől mentes étlapválaszték kiakalításának lehetőségeit, a helyettesítére alkalmas alapanyagokat, a konyhában alkalmanadó biztonságos technológiai eljárásokat A hallgató képes lesz a kötelező jelölési előírások figyelembe vételével (allergéneket és intoleranciát okozó anyagokat kiemelő) szakácskártyákat, allergénmátrixot és allergénektől mentes ételválasztékot összeállítani, az allergénmenedzsment egyes lépéseinek figyelembe vételével allergénektől mentes ételek előállításának folyamatát megtervezni, kivitelezni"
EgyébMivel a kurzus az "Education and training development for the treatment of food allergies in the HoReCa sector" Erasmus pályázathoz kötődöen kerül meghirdetésre és lebonyolításra, a kurzus sikeres teljesítéséről egy magyar és egy angol nyelvű igazolást is kapnak a hallgatók, ami a későbbiekben, a munkavállalásuk során hasznos lehet számukra.
Óraidőpont, helyszínNeptunban
2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.13.6
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Sajtószoba
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette