Kiválasztott nyelv
    HU - Magyar
    Váltásnál az adott nyelven elérhető információk jelennek meg.
  • EN - English
Hallgatói fiók

Budapesti Gazdasági Egyetem

Alkalmazott Tudományok Egyeteme

Budapesti Gazdasági Egyetem
BGE
Alkalmazott Tudományok Egyeteme
Szponzoráció
Hosszú távú, jövőorientált kapcsolatokra, stratégiai szövetségekre törekszünk hazai és nemzetközi partnereinkkel. Célunk, hogy más szereplőkkel együttműködve olyan felelősen gondolkodni képes értelmiségi szakembereket képezzünk, akik teljes karrierútjuk során alkalmasak a gazdasági és társadalmi kihívások megoldására. Ennek fokozására a BGE örömmel fogad és ajánl fel olyan szerződéses formájú együttműködési lehetőségeket, melyek a tudományos, közösségi, kulturális és sport rendezvények szakmai, természetbeni vagy anyagi eszközökkel történő támogatására irányulnak. 


Általánosságban elmondható, hogy a BGE együttműködései mindig többszintűek – jellemzően fókuszálnak egy közös oktatással-kutatással kapcsolatos tevékenységre vagy eseményre –, ugyanakkor általában valamilyen támogatási formát is magukba foglalnak (például infrastrukturális fejlesztést, egy-egy esemény, illetve program szponzorálását, vagy épp ösztöndíj jellegű támogatást). Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül példákat mutatunk be ezekre a már meglévő együttműködésekre, illetve szólunk a további lehetőségekről.  

FINTELLIGENCE Pénzügyi Oktatási Centrum – az UniCredit Bank, a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ és a BGE PSZK együttműködésében

Az együttműködés keretében 2019-ben átadtuk a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán működő pénzügyi labort, amely ideális helyszíne a témába illeszkedő egyetemi szintű kurzusoknak, konferenciáknak és ismeretterjesztő előadásoknak. A pénzügyi laborban a modern pénzügyi előadóterem mellett egy kiállítóteret is kialakítottunk. A BGE PSZK, az UniCredit Bank és a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ közötti többszintű együttműködés célja a pénzügyi kultúra fejlesztése, ezért oktatási, tehetséggondozási, kutatási területeken is együttműködünk.  Bővebben ITT.


CITI Global vállalati tanszék a BGE Külkereskedelmi Karán

Egyetemünk és a Citibank Europe plc. az egyetemi-üzleti kapcsolatok erősítése érdekében új vállalati tanszéket hozott létre 2020-ban, a BGE Külkereskedelmi Karán. A CITI Global Business Vállalati Tanszék célja, hogy megteremtse az oktatás és a kutatás-fejlesztés közötti közvetlen kapcsolatot, új oktatási módszerek bevezetésével fejlessze a hallgatók innovációs és vállalkozási kompetenciáit, valamint támogassa a tehetséggondozást. A Tanszék elkötelezett a tehetséggondozásban, amit jól mutat az is, hogy a hallgatókkal együttműködve a Külkereskedelmi Kar Káldor Miklós szakkollégiuma számára új kurzusokat hoz létre. Az együttműködés keretében a CitiBank Europe pcl. a BGE Külkereskedelmi Karán egy inspiráló hallgatói közösségi teret is kialakított. Bővebben ITT.

Vállalkozásfejlesztési Kutatói Ösztöndíj a Demján Sándor Alapítvány együttműködésével

2019-ben többszintű együttműködési megállapodást írt alá a BGE és a Demján Sándor Alapítvány, melynek keretében megalapítottuk a Vállalkozásfejlesztési Kutatói és Oktatói Ösztöndíjat a vállalkozásfejlesztéssel összefüggő kutatások és oktatási programok támogatására. Az együttműködési megállapodás aláírása egyben névadó ünnepség is volt – a BGE KVIK Alkotmány utcai épületének V. előadója azóta hazánk egyik legkiválóbb üzletembere, Demján Sándor nevét viseli. Demján Sándor egyetemünk jogelőd intézményének egykori diákja volt, így a róla elnevezett előadóterem és az ösztöndíj is értékteremtő munkásságának és szellemi örökségének tiszteletét jelzi.  Bővebben ITT.

Az Év Vállalkozásfejlesztési Szakdolgozata Díj

Vállalkozáskutatóként szeretnénk és támogatjuk, hogy a BGE hallgatói is fontosnak és érdekesnek tartsák ezt a témát, és az olyan kutatásokat, amelyek a tudományos közösség tagjai mellett mások számára is hasznosak. Ezért 2020-ban létrehoztuk az Év Vállalkozásfejlesztési Szakdolgozata Díjat, amit mostantól minden évben az a BGE-s végzős kap meg, aki a Budapest LAB szakmai zsűrijének döntése alapján a legkiválóbb dolgozatot adta be vállalkozásfejlesztés, kkv-menedzsment témában. A díj első nyertese a PwC felajánlásának köszönhetően ingyenesen részt vehet egy, a cég által szervezett szakmai kurzuson is. 

Biztos Jövő Ösztöndíj

Az Egyetemen a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő és a közösségi tevékenységben aktív hallgatóinkat a „Biztos Jövő Ösztöndíj” program keretében támogatjuk. Az ösztöndíj programot saját forrásból, valamint vállalati támogatásokból tudjuk biztosítani. A programhoz csatlakozás ideális partnereink számára abban az esetben, ha nem tudják vállalni a kiválasztási folyamat teljes menedzselését, azonban részt kívánnak venni a hallgatók támogatásában, valamint tervezik a kiválasztott, eredményes hallgatók esetleges jövőbeni alkalmazását vállalatuknál akár szakmai gyakorlat keretében. 

Hogyan kapcsolódhat Ön vagy vállalkozása is ezekhez a kezdeményezésekhez? 

Amennyiben úgy érzi, hogy valamelyik kapcsolódási lehetőség felkeltette figyelmét, vagy más módon szeretne a BGE-nek szakmai vagy anyagi támogatást nyújtani, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot email címünkön.

Miért jó ez Önnek vagy vállalkozásának?  

Vállalati partnereink számos módon fontos szerepet játszanak az oktatásban, szakmai életünkben, illetve szponzori hozzájárulásuk révén Egyetemünk fontos eseményeinek, rendezvényeinek magas színvonalú megvalósításában is. A BGE-vel való együttműködés egyik legfőbb vonzereje, hogy a kapcsolódások révén hallgatóink megismerik partnereinket. A szponzorációs tevékenységgel például igen nagyszámú hallgatóságot lehet elérni, amely PR-szempontból a vállalat reputációjára kedvező hatást gyakorol, és egyben munkaerő-toborzási lehetőséget is magában rejthet. Ráadásul a hallgatók legjobbjai az egyetemi éveik végén gyakornokként segíthetik a vállalatok működését. Emellett az együttműködéseknek köszönhetően a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a munkaerőpiacra most kikerülő fiatalok attitűdjeit, a legfrissebb alkalmazott kutatásokat és azok eredményeit, valamint az aktuális képzéseinket. 

Partneri együttműködéseinkről folyamatosan beszámolunk Aktuális híreink c. rovatunkban, érdemes figyelemmel követni az eseményeket!