A Turizmus és Vendéglátás Tanszék egy inspiráló közösség, ahol a hallgatók a turizmus sokszínű világát fedezhetik fel a modern oktatási technológiák és a legfrissebb szakmai trendek segítségével. Oktatóink nemcsak elméleti tudásukkal, hanem iparági tapasztalataikkal és kapcsolataikkal is támogatják a hallgatókat, hogy az elsajátított ismereteket azonnal hasznosíthassák a gyakorlatban. Célunk a turizmus és vendéglátás területén nemzetközi versenyképességű, adaptív szakemberek képzése.
A tanszék oktatási területének bemutatása
A képzés középpontjában a turizmus ágazatainak átfogó megértése áll, beleértve a fenntartható turizmus, a desztinációmenedzsment és -marketing, a szálloda és vendéglátás-menedzsment, a gasztronómia, a rendezvényszervezés, az utazásszervezés, valamint a turizmus-vendéglátás területhez kapcsolódó további kis és középvállalkozások témaköreit.
A képzés során a hallgatóknak lehetőségük van gasztronómiai és kulináris készségeik gyarapítására, valamint az egyetem által szervezett rendezvények lebonyolításában való tevékeny és alkotó részvételre. A hallgatók ezen kívül betekintést nyernek az innováció és a technológiai megoldások szerepébe is, amelyek nélkülözhetetlenek a dinamikusan változó iparágban.
A Turizmus és Vendéglátás Tanszék nemcsak a turizmusban, hanem számos más kapcsolódó szakterületen is alkalmazható, beleértve az üzleti menedzsmentet és a vállalkozásfejlesztést. A képzés elvégzésével hallgatóink olyan gyakorlati ismeretekkel gazdagodnak, amelyek segítségével megállják helyüket a turizmus és vendéglátás globális munkaerőpiaci környezetében.
A tanszék kutatási területének bemutatása
A tanszék jelentős kutatási tevékenységet folytat. Kutatásaink szorosan kapcsolódnak az oktatáshoz, így biztosítva, hogy a hallgatók naprakész tudással rendelkezzenek és felkészülten lépjenek be a szakmai életbe. Kutatásaink célja, hogy hozzájáruljunk az iparág fejlődéséhez, és támogassuk hallgatóinkat abban, hogy magabiztos szakemberekké, illetve vezető szereplőkké váljanak. Főbb kutatási területeink közé tartoznak a turizmus és vendéglátás különböző aspektusai, beleértve a fenntarthatóságot, a vendégélményt, az akadálymentességet, a kulturális és kiemelten a kulináris értékek különböző vetületeit, valamint az iparági innovációk és a dolgozói készségek fejlesztését.