BGE központi honlap
Hallgatói fiók
EN - English

Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem

  • Felvételi
      • Képzéseink
      • Alapképzés
      • Mesterképzés
      • Felsőoktatási szakképzés
      • Doktori Iskola
      • Szakirányú továbbképzés
      • Felnőttképzés
      • Miért a BGE?
      • Miért a BGE?
      • Felvételi információk
      • Felvételi pontszámítás
  • Egyetemünk
      • A BGE-ről
      • A BGE-ről
      • Budapesti Gazdaságtudományi Egyetemért Alapítvány
      • A BGE vezetői
      • Karok
      • Képzéseink
      • Szervezet
      • Közösség és lehetőségek
      • BGE Alumni
      • Fenntarthatóság
      • Üzleti partnerség
      • Csatlakozz csapatunkhoz!
      • Elérhetőségek
      • Nemzetközi kapcsolatok
      • Hallgatóknak szóló nemzetközi lehetőségek
      • Akkreditációk
      • Partnerségek
      • Tudomány
      • Tudományos élet a BGE-n
      • BGE kiadványok
      • Tehetséggondozás
      • Könyvtár
      • Repozitórium
  • Hallgatóknak
  • Munkatársaknak
Nyitólap >
Turizmus és Vendéglátás Tanszék
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem
Keresés
Menü
Keresés
Menü
Turizmus és Vendéglátás Tanszék
Turizmus és Vendéglátás Tanszék

A Turizmus és Vendéglátás Tanszék egy inspiráló közösség, ahol a hallgatók a turizmus sokszínű világát fedezhetik fel a modern oktatási technológiák és a legfrissebb szakmai trendek segítségével. Oktatóink nemcsak elméleti tudásukkal, hanem iparági tapasztalataikkal és kapcsolataikkal is támogatják a hallgatókat, hogy az elsajátított ismereteket azonnal hasznosíthassák a gyakorlatban. Célunk a turizmus és vendéglátás területén nemzetközi versenyképességű, adaptív szakemberek képzése.

 

A tanszék oktatási területének bemutatása

A képzés középpontjában a turizmus ágazatainak átfogó megértése áll, beleértve a fenntartható turizmus, a desztinációmenedzsment és -marketing, a szálloda és vendéglátás-menedzsment, a gasztronómia, a rendezvényszervezés, az utazásszervezés, valamint a turizmus-vendéglátás területhez kapcsolódó további kis és középvállalkozások témaköreit.

A képzés során a hallgatóknak lehetőségük van gasztronómiai és kulináris készségeik gyarapítására, valamint az egyetem által szervezett rendezvények lebonyolításában való tevékeny és alkotó részvételre. A hallgatók ezen kívül betekintést nyernek az innováció és a technológiai megoldások szerepébe is, amelyek nélkülözhetetlenek a dinamikusan változó iparágban.

A Turizmus és Vendéglátás Tanszék nemcsak a turizmusban, hanem számos más kapcsolódó szakterületen is alkalmazható, beleértve az üzleti menedzsmentet és a vállalkozásfejlesztést. A képzés elvégzésével hallgatóink olyan gyakorlati ismeretekkel gazdagodnak, amelyek segítségével megállják helyüket a turizmus és vendéglátás globális munkaerőpiaci környezetében.

 

A tanszék kutatási területének bemutatása

A tanszék jelentős kutatási tevékenységet folytat. Kutatásaink szorosan kapcsolódnak az oktatáshoz, így biztosítva, hogy a hallgatók naprakész tudással rendelkezzenek és felkészülten lépjenek be a szakmai életbe. Kutatásaink célja, hogy hozzájáruljunk az iparág fejlődéséhez, és támogassuk hallgatóinkat abban, hogy magabiztos szakemberekké, illetve vezető szereplőkké váljanak. Főbb kutatási területeink közé tartoznak a turizmus és vendéglátás különböző aspektusai, beleértve a fenntarthatóságot, a vendégélményt, az akadálymentességet, a kulturális és kiemelten a kulináris értékek különböző vetületeit, valamint az iparági innovációk és a dolgozói készségek fejlesztését.


Ügyintézés


NapIdőpont

Hétfő

9:00-12:00

Kedd

13:00-15:00

Szerda

9:00-12:00

Csütörtök

13:00-15:00

Péntek

10:00-11:00


Munkatársak

2025 - Budapesti Gazdaságtudományi Egyetem - Minden jog fenntartva v1.13.1
Hasznos linkek
  • Közérdekű adatok
  • Intézményi tájékoztató
  • Informatikai útmutatók
  • Elérhetőségek
  • Pályázati felhívások
  • Fejlesztéseink
  • Sajtószoba
  • Felhasználási feltételek
  • Süti beállítások
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Akadálymentesítési nyilatkozat
  • Hallgatói Követelményrendszer
  • Visszaélés-bejelentési rendszer
Kövess minket
készítette